چالش های اخلاق حرفه ای در آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در مدیریت، روانشناسی و آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: PFCONF07_276
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان

آمنه مالمیر

استادیار گروه مدیریت ،دانشگاه آزاد اسلامی واحدفراهان

چکیده

اخلاق حرفه ای یکی از شاخه های جدید اخلاق است که می کوشد به مسائل اخلاقی حرفه ای گوناگون پاسخ دهد .اصول اخلاق حرفه ای دارای بار و ارزشهای والایی است که رعایت آنها در سازمان ها و هنجارهای اجتماعی نقش آفرین است . همچنین رعایت اخلاق حرفه ای قابلیت سازمان ها را در کسب و کار از طریق ایجاد تعهدسازمانی مسئولیت پذیری افزایش داده و هزینه های جامعه و سازمان راکاهش می دهد. اخلاق حرفه ای بعنوان یک مقوله مهم در چند دهه اخیر مورد توجه صاحبنظران، اندیشمندان و مدیران قرار گرفته و در دنیای امروز یکی ازمسائل مهم سازمانها می باشد که مدیران با بکارگیری آن کارآیی و اثربخشی سازمان خودرا افزایش داده و منافع بلندمدت سازمان خود را تضمین میکنند، و بدون شک شیوهای موثر وکارآمد درمدیریت و رهبری در سازمانها میباشد. در این تحقیق به چالش های اخلاق حرفه ای در اموزش و پرورش پرداخته می شود. همچنین این مطالعه نشان میدهدکه معلمان ارزشهای اخلاق کاری بالاتری دارند ودرنهایت میتوان این گونه نتیجه گرفت که اگر مشکل کمبود انگیزه دربخش دولتی وجود داشته باشد به دلیل پدیده های فرهنگ عمومی نیست و بایستی به طور خاص و بحرانی به سیاست های انگیزشی در بخش دولتی توجه شود. حاکمیت اخلاق حرفه ای درمدیریت مدارس، قادر است به میزان بسیار چشم گیری مدارس را درجهت کاهش تنش ها و موفقیت درتحقق اهداف یاری نماید و آنها را پاسخگو سازد، همچنین باید توجه داشت که اخلاق در همه جامعه های بشری پایه خود را از مکتب و ایدیولوژی ونظام ارزشی حاکم بر جامعه خود می گیرد، لذا با عنایت به اینکه جامعه ما جامعه ای دینی می باشد، اخلاق هم نشات گرفته از آن است .

کلیدواژه ها

اخلاق، اخلاق حرفه ای، فضیلت اخلاقی ، آموزش و پرورش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.