عوامل موثر در دوام و پایداری سازه ای مسجد جامع یزد
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU08_0476
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 205
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی عمران – گرایش سازه ، شهرداری یزد، ا یران
چکیده
معماری همواره بر بستری از «هندسه» پدید آمده است و استفاده از ترسیمات هندسی در هنر و معماری ایران سابقهطولانی دارد. طرح مایه های هندسی مخصوصا پس از اسلام، برای معین کردن اندازه های بنا و به دست آوردن تناسباتمطلوب مورد استفاده قرار گرفتهاند. مقاله حاضر در جهت بررسی عوامل موثر در دوام و پایداری سازه ای در بنای مسجدجامع یزد تهیه گردیده شده است. سوال طرح شده این است که چه رابط های بین اصول هندسی کالبد مسجد جامع یزد وپایداری ساز های آن وجود دارد؟در این مقاله بر اساس سوال طرح شده، ابتدا مبانی نظری هندسه در معماری بررسی می شود. در این زمینه مروری بردیدگاه ها و همچنین اصول و قواعد نیارشی مربوط به کاربرد هندسه در معماری خواهد شد. در مقاله حاضر ضمن توصیفبنای مسجد جامع یزد شامل مختصری از تاریخ و جغرافیای اثر و سب ک شناسی آن، به تحلیل فنی ساختار هندسی در هربخش از اجزای کالبد مسجد از کل به جز، بر اساس تحلیل نحوه عملکرد سازه ای اندام ها و نحوه انتقال نیروها به صورتنظری پرداخته میشو د. در نهایت از طریق قیاس و انطباق خروجی ها بر هم، بخشی از منطق سازه ای مصداق مورد یآشکار می گردد. نتایج تحقیق مبین این مطلب است که علاوه بر اصول و قواعد ساز های، هندسه اجزا ء کالبد اثر در تداو معمر سازه و مقاومت بنا تاثیرگذار است.کلیدواژه ها
هندسه، مسجد جامع یزد، پایدا ری سازه ای، معماری ایرانیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.