مدلسازی فیزیکی بررسی نقش حفرات در تغییر مدول تغییر شکل پذیری و مقاومت سنگ

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین الملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE09_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی قدمی تیزابی

دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

علیرضا اردکانی

محمود یزدانی

چکیده

با توجه به وجود پروژ ههای بزرگ زیربنایی در منطقه زاگرس خصوصاً سدها و نیروگاه های برقابی، تعیین پارامترهای مهندسی توده سن گهای سازند آسماری، توجهات گسترده ای را به خود جلب کرده است. از جمله ویژگ یهای این سازند، وجود حفرات میباشند که بسته به شکل وموقعیت آنها باعث کاهش مقادیر پارامترهای مقاومتی و تغییرشکلی در سنگ میگردند. در این تحقیق برای مطالعه میزان حفرات بر مدول تغییر شکل پذیری و نیز مقاومت تک محوری سنگ، از مدلسازی آزمایشگاهی استفاده شده است. نمونههای متخلخل از گچ و گرانولهای کروی فوم با قطرهای 4 و 6 میلیمتر ساخته شد. محدوده تخلخل نمونه های ساخته شده برای مقاومت ت کمحوری صفر الی % 45 و برای مدول ارتجاعی صفر الی 30% م یباشد. با توجه به آزمای شهای انجام شده، میزان مقاومت تکمحوری و مدول تغییر شکل پذیری با افزایش حجم حفرات کروی بصورت نمایی کاهش مییابد. همچنین با افزایش اندازه حفرات از 4 به 6 میلیمتر در نمونههای با درصد تخلخل یکسان، میزان کاهش مقاومت تکمحوری و مدول ارتجاعی کمتر از 7 درصد می باشد

کلیدواژه ها

حفرات بزرگ، مدول تغییرشکل پذیری، مقاومت تک محوری، مدلسازی آزمایشگاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.