ارزیابی کاربرد تامین مالی جمعی در توسعه اقتصادی سواحل مکران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی توسعه سواحل مکران (با محوریت حکمرانی و تاکید بر دیپلماسی و اقتصاد دریامحور)
  • کد COI اختصاصی: MAKRANC04_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صادقی شاهدانی

استاد علوم اقتصادی، دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد، دانشگاه امام صادق(ع)، تهران، ایران

محمد احمدی بنی

دانشجوی کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و مدیریت مالی دانشگاه امام صادق(ع)، تهران، ایران

یاسر احمدی بنی

دانشجوی کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع)، تهران، ایران

چکیده

تامین منابع مالی در طرح های توسعه ای، همواره یکی از چالش های اساسی و مهم است که بدون دستیابی به آن، موفقیت طرح با خلل جدی روبرو می گردد. شیوه های سنتی تامین مالی، پاسخ گوی تمام نیازهای مالی اجرای طرح ها نمی باشند و این موضوع، سبب روی آوردن به شیوه های نوینی همچون تامین مالی جمعی می گردد. توسعه سواحل مکران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیازمند روش های نوین جهت تامین مالی منابع مورد نیاز است. در این پژوهش براساس مطالعات کتابخانه ای و مبتنی بر اسناد موجود، نقش تامین مالی جمعی در توسعه سواحل مکران مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. پژوهش حاضر با ارائه جامعی از مفهوم تامین مالی جمعی و چالش ها و فرصت های آن، به کارگیری این روش نوین را در توسعه سواحل مکران مورد بررسی و ارزیابی قرار داده است. یافته ها حاکی از آن است که مدل های مختلف تامین مالی جمعی می توانند در عرصه های گوناگونی از توسعه سواحل مکران، نقش موثری ایفا نمایند؛ با این وجود معطوف گشتن این شیوه از تامین مالی به طرح های خرد، کوچک و متوسط در کنار عدم آگاهی کامل مردم منطقه از ظرفیت های این رویکرد، سبب ایجاد مشکلاتی در اجرایی شدن و عدم استفاده حداکثری از تامین مالی جمعی می گردد. بنابراین، استفاده از تامین مالی جمعی در توسعه سواحل مکران امری انکار ناپذیر است اما به تنهایی کافی نبوده و ضرورت بهره گیری از سایر روش های نوین تامین مالی را به دنبال خواهد داشت

کلیدواژه ها

تامین مالی، توسعه اقتصادی، تامین مالی جمعی، سواحل مکران و شرکت های خرد، کوچک و متوسط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.