مطالعه مدیریت تلفیقی علف هرز جوموشی Hordeum morinum در مزارع یونجه Medicago sative مستقر بر اساس روش سوزاندن و کاربرد دزهای مختلف علفکش ستوکسیدیم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF08_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رئوفی

استادیار و عضو هیات علمی گروه علوم کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

فاطمه حاتمیه

مربی و عضو هیات علمی گروه علوم کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

ملیحه صادقی زاده

مدرس گروه کشاورزی، دانشکده فنی دکتر شریعتی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

چکیده

به منظور ارزیابی تلفیق روش های مختلف مدیریتی علف های هرز بر اساس روش فیزیکی سوزاندن و مصرف علفکشستوکسیدیم، بعنوان یک روش شیمیایی در مدیریت تلفیقی علف هرز جوموشی در مزارع یونجه مستقر و تاثیر اجرای این مدیریت درچین های بعدی، این پژوهش در مزرعه یونجه پنج ساله مستقر آلوده به این علف هرز جوموشی واقع در شهرستان کنگاور استانکرمانشاه طی سال ۱۴۰۰ ، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۸ تیمار و ۴ تکرار به همراه شاهد به اجراء درآمد. تیمارهای طرحشامل سوزاندن قبل از شروع رشدی چین اول در بهار و مصرف علف کش ستوکسیدیم در سه سطح شامل دز استاندارد ( ۲.۵ لیتر درهکتار)، ۲۰ % کاهشی ( ۲ لیتر در هکتار) و ۲۰ % افزایشی ( ۳ لیتر در هکتار) و نیز تلفیق سطوح تیماری علفکش همراه با روشسوزاندن ابتدای فصل و شاهد (وجین و عدم وجین علف های هرز) بودند. پس از پنجاه درصد گلدهی در هر چین ، نمونه برداری جهت تعیین وزن خشک یونجه و تراکم و وزن خشک علف های هرز با کوادرات ثابت ۵۰×۵۰ متر مربع صورت پذیرفت، اعمال همه تیمارها اثر معنیداری بر تراکم و ماده خشک جوموشی و نیز ماده خشک یونجه، داشتند. روش فیزیکی سوزاندن، بعنوان یکی ازگزینه های مطلوب در تلفیق با روش شیمیایی اثرات مثبتی بر افزایش عملکرد یونجه در چین های بعدی نیز داشت و بطور کلی بعنوانیکی از روش های عملیاتی برای زارعین، توصیه می شود.

کلیدواژه ها

یونجه، علف های هرز، علف کش، سوزاندن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.