تبیین شاخصه های محیط یادگیری مطلوب، متناسب با ویژگی های شخصیتی کودکان دارایاختلال اوتیسم
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فن آوری های پیشرفته بین رشته ای در علوم مهندسی
- کد COI اختصاصی: ENGINEERKH01_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 353
نویسندگان
کارشناسی مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی خراسان، خراسان رضوی، ایران
مدرس گروه معماری موسسه آموزش عالی خراسان، خراسان رضوی، ایران
دانشجوی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری، خراسان رضوی، ایران
چکیده
اوتیسم، یکی از بیماری هایی است که می تواند با شرایط محیط بیمار در ارتباط باشد. کودکان به عنوان گروهی از این جامعه که با حساسیت بیشتری در محیط دریافت هایی خواهند داشت. اهمیت پرداخت به مکانی که میزان دریافت های کودکان از محیط را، متناسب با خواسته ها و نیازهای کودکان تعریف کند نشان می دهد. طراحی ها و پژوهش ها نشان می دهد، مرکز نگهداری یا فضای ویژه برای کودکان اوتیسم که براساس ویژگی های رفتاری، خواسته ها و نیازهای روحی آن ها باشد، به عنوان مرکز توانبخشی ارائه شده است. و به تنوعات شخصیتی کودکان که میزان ادراک و دریافت کودکان از محیط را مشخص می کند توجه نشده است. دراین پژوهش سعی بر آن است که با بررسی نمونه های برجسته جهان، طبق شاخصه های روانشناسی شخصیت، ابتدا تنوعات شخصیت کودکان اتیسم معرفی شدهاست و در ادامه محیط های پیشنهادی که بتواند مطلوب تنوعات شخصیتی کودکان اوتیسم باشد ارائه شده است. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق، مصاحبه و مشاهده و ارتباط نزدیک و مستقیم از کودکان اوتیسم و مصاحبه با پدر و مادر و مسئولین مرتبط و روانشناس های مربوطه با آنها در محیط های مختلف مانند مراکز باز توانی کودکان اوتیسم وابسته به سازمانی بهزیستی است. استفاده از پرسشنامه برای ثبت رفتارها و حرکات و نحوه برقراری ارتباط این کودکان با اطرافیان می باشد. پس از به اتمام رسیدن مرحله شناخت در این پژوهش (کودکان اوتیسم) تلاش بر آناست که ایده های فضایی و کالبدی مناسب، برای طراحی فضای آموزشی و درمان برای کودکان اوتیسم جهت بهبود سلامتی روحی و جسمی ارائه گردید. شاخصه های موثر بر طراحی محیط آموزشی مطلوب کودکان اوتیسم براساس تنوعات شخصتی در ۹ شاخصه (نور، رنگ، سازماندهی فضا، پیش بینی پذیری فضاها، حریم و فضای شخصی، وضعیت آکوستیک، کنترل امنیت، ، گرمایش و تهویه ، بافت و مصالح) معرفی شد و برای این شاخصه ها، راهکارهایی برای استفاده مطلوب کاربران از فضا پیشنهاد گردید.کلیدواژه ها
اختلال اوتیسم، درمانگر، معماری اثرگذار، محیط یادگیریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.