ارائه یک مدل برنامه ریزی ریاضی برای باز طراحی شبکه زنجیره تامین بشردوستانه با استفاده از رویکرد محدودیت شانس فازی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی لجستیک و زنجیره تامین (اکوسیستم های تحول آفرین، نوآور و دانش پایه)
  • کد COI اختصاصی: NCLSC08_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود اقتصادی فرد

دانشیار دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شیراز

امین سلیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شیرا ز

حسین سلیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

علل بسیاری مانند تغییر قوانین ، تغییر هزینه های شبکه زنجیره تامین بشردوستانه (از قبیل هزینه های حمل ونقل ، انبارداری و خرید) و ... سبب می شود که زنجیره تامین با گذشت زمان از حالت بهینگی خود دور شود. بنابراین ضروری است با گذشت زمان، باز طراحی شبکه زنجیره تامین بشردوستانه جهت حفظ کارآیی عملیات امدادرسانی صورت گیرد. در این مقاله ، یک مدل برنامه ریزی ریاضی جهت باز طراحی شبکه زنجیره تامین بشردوستانه در یک افق زمانی چند دورهای ارائه شده است . در این مدل، سطوح مختلف زنجیره تامین بشردوستانه شامل تامین کنندگان، انبارهای مرکزی موجود و نقاط کاندیدا برای احداث انبارهای مرکزی جدید، انبارهای محلی و نقاط تقاضا در نظر گرفته شده است . هدف مدل، کمینه سازی هزینه های کل شبکه زنجیره تامین بشردوستانه از قبیل هزینه عقد قرارداد با تامین کنندگان، هزینه احداث انبار مرکزی و محلی جدید، هزینه تعطیل کردن انبار مرکزی موجود، هزینه های خرید، حمل ونقل ، نگه داری و کمبود، و نیز صرفه جویی های هزینه ای حاصل از باز طراحی شبکه زنجیره تامین بشردوستانه است . با توجه به اینکه پارامترهای هزینه و تقاضا دارای عدم قطعیت هستند؛ در مدل پیشنهادی ، تقاضا برای اقلام امدادی و هزینه ها به صورت غیرقطعی در نظر گرفته شده است . در این مقاله ، از رویکرد برنامه ریزی محدودیت شانس فازی به منظور مواجه با عدم قطعیت استفاده شده است . نتایج عددی حاصل از حل مدل، کارایی مدل ارائه شده را تایید می کنند و نشان می دهند که مدل پیشنهادی امکان اخذ تصمیمات در سطوح مختلف زنجیره تامین بشردوستانه را فراهم می کند.

کلیدواژه ها

باز طراحی شبکه زنجیره تامین بشردوستانه ؛ برنامه ریزی محدودیت شانس فازی ؛ فاجعه ؛ عدم قطعیت .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.