تاثیر تمرینات HICT بر مقادیر قند خون و انسولین زنان دارای اضافه وزن و چاق
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
- کد COI اختصاصی: NRSSPE07_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 285
نویسندگان
دکتری بیوشیمی و متابولیسم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز.
دانشیار فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز.
دانشیار فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز.
چکیده
مقدمه: چاقی یک معضل در حال شیوع در دهه اخیر میباشد. این موضوع نگران کننده است، زیرا افزایش چاقی به طور همه جانبه موجب افزایش مرگ و میر میشود. به نظر میرسد چاقی منجر به نقص در عملکرد انسولین میشود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات HICT بر مقدار قند خون و انسولین زنان دارای اضافه وزن و چاق میباشد.روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی، ۳۰ نفر از زنان دارای اضافه وزن و چاق با %۰,: ۲۸ kg/m۲ ، به صورت هدفمند انتخاب و به طور تخصیص تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تمرین، برنامه تمرینی HICT، را با حداکثر شدت، سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته اجرا کردند. قبل از شروع برنامه تمرینی و ۴۸ ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی مقادیر قند خون، انسولین و ترکیب بدنی اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t وابسته و تحلیل کوواریانس در سطح معنیداری P≥ ۰/۰۵ انجام شد.بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که بعد از هشت هفته تمرین HICT، مقدار گلوکز (P ۰/۰۰)، انسولین (P≥ ۰/۰۳)، وزن (P ۰/۰۱)، شاخص توده بدنی (P ≥۰/۰۱) و درصد چربی (P ≥۰/۰۱) به طور معنیداری نسبت به قبل از تمرین و نسبت به گروه کنترل کاهش یافت. با توجه به یافته های حاضر میتوان گفت که تمرینات HICT تاثیر به سزایی در بهبود ترکیب بدنی و مقدار قند خون و انسولین دارند.کلیدواژه ها
HICT، انسولین، گلوکز، چاقیمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.