مطالعات رفتار شناختی در محدوده کالبد پل قدیم دزفول

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و معماری سازه های آبی دزفول
  • کد COI اختصاصی: NCAAD01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس بیکی

مهندسین مشاور ایده تا پدیده مهراز - مدیرعامل و عضو هیئت مدیره - کارشناس

مهدی شکوهی تبار

مهندسین مشاور ایده تا پدیده مهراز - عضو هیئت مدیره - کارشناسی ارشد معما

چکیده

هرچند که پرداختن به جنبه‌های کاربردی در تهیه طرح‌های حفاظت از بناهای تاریخی، بخش غالب توجهی از پژوهش‌ها را در این حیطه به خود اختصاص داده است با این وجود، گسترش مطالعات در زمینه حفاظت و بهره‌برداری از بناهای تاریخی تنها محدود به کالبد تضاد نیست و کارکرد و فعالیت‌ها را نیز در فضاها شامل می‌گردد لذا پرداختن به رفتارها و نه به یک هم‌نشینی کالبد فضاهای معماری و شهرسازی با این رفتارها باید به موازات سایر پژوهش‌های طرح احیاء مورد توجه قرار گیرد. بدون شک محیط‌ها و فضاها برای مردم و درباره مردم به منظور تبادل فرهنگی، تفریح، لذت، گذراندن اوقات فراغت، زندگی اجتماعی و تبادل افکار و دیدگاه‌ها ، عقاید و نظرات هستند . کیفیت حضور مردم به طور مستقیم به ماهیت فعالیت‌های جاری در محیط بر میزان ادغام آن‌ها با یکدیگر در ارتباط است . یک محیط عمومی و یا حتی فضای شهری ، مامن روابط انسانی است . از این رو نمی‌توان این تنها با اتکا به علم معماری و شهرسازی به مداخله در فضاهای زیستی بپردازیم. ما به مطالعه محیط اجتماعی نیاز داریم تا بتوانیم محیطی را در اطراف خود به وجود آورید که انجام خواسته‌های مردم را آسان‌تر سازد. مطالعه در زمینه بروز رفتارها در محیط ساخته شده زیرمجموعه مباحثی در دانش روان‌شناسی محیطی است. از طرفی این مهم یعنی سازگاری میان رفتار کاربران و کالبد بنا، یکی از اساسی‌ترین مسائل در طرح احیاء بناها و اماکن تاریخی است. هدف مقاله جلب توجه پژوهشگران و صاحب‌نظران به دستاوردهای دانش روان‌شناختی محیطی در حوزه بناها و فضاهای تاریخی و نحوه به‌کارگیری آن درمطالعات طرح احیا و سامان‌دهی پل قدیم دزفول می‌باشد. از آنجا که روان‌شناسی محیطی تأکید بر بررسی‌ها و مشاهدات میدانی دارد لذا در کنار مطالعات کتابخانه‌ای بخش قابل‌توجهی از این تحقیق به صورت میدانی در محیط مورد مطالعه یعنی پل قدیم و محوطه اطراف آن صورت پذیرفته است .

کلیدواژه ها

قرارگاه رفتاری ، نظام فعالیت، قابلیت کالبدی، نیازهای انسان، پل دزفول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.