بررسی عددی تولید قطرات مرکب در سیال نیوتنی و غیرنیوتنی با استفاده از هندسه دو متمرکزکن جریان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECCONF06_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید ملانیا ملکشاه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

مهدی دارابی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

چکیده

این مقاله یک شبیه سازی عددی متقارن محوری سه فازی را بر روی یک چیپ میکروفلوئیدیک دو متمرکزکن جریان برای ایجاد قطرات مرکب در سیال محیطی نیوتنی و غیرنیوتنی (مدل ویسکوزیته (Carreau ارائه میکند. روش حجم توده سیال (VOF) برای انجام تجزیه و تحلیل تشکیل قطرات مرکب در هندسه دو متمرکز کن جریان توسعه داده شد. این مدل برای بررسی اثرات سرعت فازها و خواص رئولوژیکی سیال غیر نیوتنی بر اندازه و نرخ تولید قطرات مرکب مورد استفاده قرار گرفت. این مدل فرآیند ساخت قطرات مرکب را با موفقیت در هر دو رژیم قطره ای و جت پیش بینی کرد و برای پیش بینی اثرات نرخ جریان فاز بر اندازه و فرکانس قطرات ترکیب استفاده شد. با افزایش سرعت جریان فاز داخلی، اندازه قطرات داخلی افزایش مییابد، اما اندازه قطرات بیرونی تقربای ثابت میماند، در حالی که افزایش سرعت جریان فاز خارجی منجر به کاهش اندازه قطرات ترکیبی میشود. با این حال، افزایش سرعت جریان فاز میانی منجر به افزایش و کاهش اندازه قطرات جدا شده فازهای بیرونی و داخلی، به ترتیب در سیال محیط نیوتنی و غیرنیوتنی میشود. همچنین نتایج نشان داد که در سیالات غیرنیوتنی قطرات کوچکتری نسبت به سیالات نیوتنی ایجاد می شود و با افزایش غلظت سیال غیرنیوتنی، قطر قطرات مرکب تشکیل شده کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

قطرات مرکب، سیال غیرنیوتنی، رژیم قطره ای، رژیم جت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.