شبیه سازی فرآیندهای انتقال پلاسما در سیستمهای شبکه ای تراسترهای یونی کریپتون

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECCONF06_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان دالوند

دانشجوی مهندسی هوافضا، دانشگاه تهران

چکیده

از جمله مهمترین چالشهایی که در ماموریتهای فضایی وجود دارد، طراحی کردن و استفاده از مناسبترین سامانه پیشران فضایی، با توجه به مشخصات ماموریت سامانه (فضاپیما یا ماهواره ) میباشد. وظیفه ی سامانه پیشرانش تامین تراست مورد نیاز جهت انجام یک ماموریت فضایی است. در این مقاله به شبیه سازی فرآیندهای انتقال پلاسما در سیستمهای شبکهای تراسترهای یونی کریپتون (Kr ) در ولتاژهای شتاب متفاوت با یک مدل D-PIC۳ پرداخته شده است و نتیجه ی حاصل نیز با تراسترهای یون زنون (Xe ) مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین تغییر شفافیت شبکه ی پردهای، نسبت جریان شبکه شتاب دهنده و افت واگرایی نیز بررسی شد. نتایج این بررسی نشان دهندهی این بود که شفافیت شبکه ی پرده ای با ولتاژ شتاب افزایش و با جریان پرتو کاهش مییابد، این در حالی است که نسبت جریان شبکه شتابدهنده و اتلاف واگرایی ابتدا کاهش می یابد و سپس با جریان پرتو افزایش مییابد. این نتیجه در مورد تراسترهای یونی زنون نیز صدق می کند. همچنین نتایج شبیه سازی حاکی از آن بود که تراسترهای یون کریپتون نسبت به تراسترهای یون زنون مزایای بیشتری دارند، که از این بین میتوان به شفافیت شبکه ی پردهای بالاتر، نسبت جریان شبکه شتابدهنده کوچکتر، آستانه جریان قطع بزرگتر و مشخصه اتلاف واگرایی بهتر اشاره کرد. این مزایا به این معنی است که تراسترهای یونی کریپتون در طیف وسیعی از جریانها، توانایی عملیاتی دارند. با انجام تجزیه و تحلیلهای کلی میتوان نتیجه گرفت که استفاده از کریپتون به عنوان پیشرانه، جهت طراحی تراستر یونی چند حالته بسیار مناسب میباشد.

کلیدواژه ها

سیستم شبکه ای، تراسترهای یونی، کریپتون، روش ذرات در سلول، پلاسما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.