نقد اشعار فریدون مشیری با تکیه بر مکتب رمانتیسم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADABICONF06_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگین عاشقی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد واحد کرج

چکیده

رمانتیسم به مکتبی اطلاق می شود که درقرن های ۱۸ تا ۱۹ میلادی در اروپا رواج داشت . این مکتب به آزادی ، شخصیت ، هیجان و احساسات، کشف و شهود، گریز و سیاحت و سفرهای جفرافیایی در آثار خود بسیار اهمیت قائل است . این مکتب در میان شاعران معاصران ایران واصولا_ مشرق زمین بیش ازمکتبهای دیگر مورد علاقه بوده است . زیرا واقع گرایی بسیار دیر مورد توجه شاعران قرار گرفت .این پژوهش با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی به ” نقد اشعار فریدون مشیری با تکیه بر مکتب رمانتیسم ” پرداخته است .مشیری از لحاظ محتوا و مفاهیم شعری متاثر از اصول و موازین رمانتیسم بوده است . گرچه رمانتیسم او فردگرا و عاشقانه است ، اما در بعضی از اشعار او ”من فردی ” به ”من اجتماعی ” تبدیل می شود .” طبیعت گرایی و گریز از شهر و تمدن جدید و بازگشت به دوران کودکی در اشعار مشیری دیدهمی شودروحیه ۵. ی مرگ طلبی نیز یکی از موضوعات شعری مشیری است . به طور کلی می توان گفت : مشیری از پیروان مکتب رمانتیسم بوده است . و اشعار او از لحاظ محتوا و مفاهیم ، متاثر از مکتب رمانتیسم است .

کلیدواژه ها

نقد، اشعار فریدون مشیری ،مکتب ادبی ،رمانتیسم ، من فردی و من اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.