جبرانسازی توان راکتیو در نیروگاه بادی در صورت تغییرات باد، با استفاده از UPFC
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش و نمایشگاه ملی انرژی های تجدید پذیر
- کد COI اختصاصی: RENC01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 259
نویسندگان
دانشجو ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل
استاد ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل
چکیده
در بیست سال گذشته استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر جهت تولید برق، افزایش چشمگیری داشته است. یکی از این منابع تجدیدپذیر، انرژی باد می باشد. انرژی باد به وسیله توربوژنراتورهای بادی، به انرژی الکتریکی تبدیل می شود. مشکل استفاده از این انرژی عدم ماندگاری این توربوژنراتورها با وقوع خطا و تغییرات باد، در شبکه جهت تولید انرژی و ایجاد هارمونیک در شکل موج ولتاژ و جریان، در صورت استفاده از ادوات الکترونیک قدرت در ساختار این سیستم می باشد. در صورت خروج توربوژنراتورها از شبکه، میزان انرژی تولیدی، کاهش می یابد. امروزه استفاده از تجهیزات الکترونیک قدرت جهت بهبود توان به دلیل محدوده کنترلی زیاد و سرعت بالا، افزایش یافته است. نمونه ای از این تجهیزات که در اصطاح به ادوات FACTS مشهور هستند STATCOM و SSSC و UPFC می باشند. UPFC از اتصال یک STATCOM و یک SSSC تشکیل شده به همین دلیل تمامی خصوصیات این دو را یک جا دارد. شبکه ای که در این جا مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرد، در خود نرم افزار متلب موجود می باشد. نرم افزار به وسیله STATCOM عمل جبران سازی توان برای یک نیروگاه بادی متصل به شبکه را انجام می دهد. در اینجا به بررسی استفاده از UPFC به جای STATCOM جهت بهبود توان تولیدی می پردازیم. در صورتی که در این شبکه هیچ جبرانسازی تصور نشود، بعد از تغییرات باد، توان تولیدی توسط نیروگاه بادی شبکه صفر می شود. در صورت استفاده از STATCOM که پیشنهاد خود نرم افزار متلب می باشد، توان تولیدی توسط نیروگاه بادی ثابت می ماند. در صورت استفاده از UPFC ، هیچ تغییری در توان تولیدی نخواهیم داشت و توربین ها بدون تغییر در رفتارشان به کارشان ادامه خواهند داد و همچینین به کمک جبران ساز سری UPFC ، در لحظه تغییرات باد، مقدار تغییرات ولتاژ ناشی از آن، به حداقل خواهید رسید.کلیدواژه ها
نیروگاه بادی ، UPFC ، جبران سازی توان ، ادوات FACTSمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی انواع تهدیدات و شدت آنها در زیستگاههای کلان ایران
- اجرای پایلوت نانوپوشش سیلیکونی بر روی تجهیزات عایقی پست های منتخب تهران و مشهد و بررسی نتایج عملکرد میدانی
- تدوین دستورالعمل برای استفاده از نانوسیالات خنک کننده نیروگاهی
- تولید نانو الیاف کامپوزیتی کربن/ NiMoO۴ به روش الکتروریسی
- پوششش دهی و آزمون مقره های سرامیکی ۷۰ کیلو نیوتون با مواد سیلیکونی حاوی نانو ذرات سیلیکا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.