ارزیابی رفتار سیستم دیوار برشی بتن آرمه در قابهای ساختمانی با شکل پذیری ویژه در برابر زلزله

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش مهندسی عمران و منابع زمین
  • کد COI اختصاصی: CEREENG01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فراز نجفی

دانشجوی ارشد سازه، گروه مهندسی عمران، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه ایران

اشکان خدابنده لو

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه ایران

چکیده

هدف اصلی در این مطالعه ارزیابی عملکرد سیستم دیوار برشی بتن آرمه در قاب های ساختمانی با شکل پذیریویژه در برابر زلزله های شدید می باشد. مدل های مورد استفاده در این تحقیق با دهانه های ۶ متری و تعدادطبقات ۲۵ طبقه می باشد. به منظور مدلسازی و تحلیل مدل های مورد بررسی از نرم افزار SAP۲۰۰۰، دراین مطالعه استفاده شده است. با توجه به نتایج بدست آمده مشاهده می شود که میزان آرماتور طولی بکار رفتهدر دیوارها تاثیر مهمی بر مقاومت و شکل پذیری آنها دارد، بطوریکه دیوارهای با درصد آرماتور کمتر با افزایشبرش پایه، سریعا دچار شکست کششی در تراز پی و طبقات پایین می شوند ولی در دیوارهای با درصد آرماتوربیشتر، پایه ها به خوبی در مقابل کشش مقاومت می کنند تا اینکه تیرها دچار شکست میشوند. همچنینافزایش بار قائم روی دیوارها موجب میشود که پایه های دیوار در هنگام زمین لرزه، دیرتر به حد جاری شدنبرسند و این امر عملکرد غیرخطی دیوار را بهبود می بخشد. همچنین تحت بار زلزله، در دیوار برشی ابتداتسلیم موضعی رخ میدهد و با افزایش بار کمانش دیوار رخ میدهد و در نتیجه دیوار به بیرون قوس برداشتهو باعث کشش مقطع میشود. بعد از تسلیم شدن کامل دیوار برشی ، نوارهای بیرونی صفحه دیرتر باعث جذبانرژی می شود. یعنی ابتدا وسط صفحه باعث جذب انرژی شده و کم کم که به نقطه تسلیم میرسند اینجذب انرژی به طرف بیرون منتقل میشود که در آخر تمام صفحه به نقطه تسلیم میرسند. که باعث اتلاف وجذب انرژی بسیار زیادی می شوند.

کلیدواژه ها

دیوار برشی بتن آرمه، تحلیل تاریخچه زمانی، ساختمان های بلند مرتبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.