بررسی چالشها و مشکلات پروژه های فن آوری اطلاعات در صنایع نفت و گاز در ایران (مطالعه موردی: امنیت فن آوری اطلاعات)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مهندسی برق و الکترونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEEE04_344
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 964
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی اخوان صفار

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، گروه مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطا

چکیده

امروزه اطلاعات و دانش سرمایه اصلی و عامل اساسی رشد و توسعه یک جامعه بشمار می آید تا آنجا که شعار اصلی این عصر دانایی، توانایی است می باشد. اطلاعات، ابزار و عامل اساسی به کارگیری دانش در عصر حاضر است. حقیقت این است که شاغلان بخش اطلاعات از بزرگترین طبقات فعال فناوری اطلاعات و از مهم ترین و عمده ترین ساختارهای موجود در جامعه امروز جهانی است. فن آوری اطلاعات در دنیای امروز، ضامن بقا و تداوم فعالیتهای یک سازمان است و بدون بهره مندی از آن نه تنها امکان استفاده از روش های نوین در سازمان فراهم نمی شود بلکه امکان رقابت با سازمان های دیگر نیز از میان خواهد رفت. از آنجا که موقعیت و شیوه بخش نفت از یک سو و ضرورت بهره مندی از شیوه ها و روش های نوین از دیگر سو، مجهز شدن بخش نفت را به فناوری اطلاعات اجتناب ناپذیر ساخته است، لازم است ارتباط تنگاتنگ و موضوعی بین بهره مندی و استفاده از فن آوری اطلاعات و نیز استفاده از روش ها و راه حل های نوین اجرایی عملیاتی در اولویت قرار گیرد و ترجیحاً در برنامه ریزی آموزشی مهندسی نفت محفوظ گردد. همچنین لازم است تا چالش های فناوری اطلاعات در ایران در این حوزه اساسی و مهم مورد بررسی قرار گیرد. در این مقلاه پس از بررسی ضرورت استفاده از فن آوری اطلاعات در صنایع نفت و گاز کشور چالش ها و مشکلات پیش روی پروژه های فن آوری اطلاعات در این حوزه را مورد بررسی و تحلیل قرار داده و یکی از محدودیتها که بحث امنیت فن آوری اطلاعات است را مورد بررسی قرار می دهد و در آن به بررسی نقش مهم سیاست های دولتی در مقوله امنیت فناوری می پردازد. همچنین اقداماتی که در جهت تهیه استراتژی ملی امنیت سایبر می شود انجام داد و گروه هایی که به وجود آمده اند را مورد بررسی قرار می دهیم و به بیان قانون جرائم و تخلفات در زمینه امنیت فناوری اطلاعات می پردازیم. در نهایت نیز اقداماتی که می توان برای تأمین امنیت اطلاعات انجام داد را توضیح خواهیم داد

کلیدواژه ها

امنیت، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، سیستم مدیریت سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.