آزمون مدل نقش میانجی گری رضایتمندی در رابطه علی بازاریابی کارآفرینانه با تمایل به حضور مجدد مشتریان مجموعه های ورزشی شهر کرج

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات بازاریابی ورزشی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JSMS-3-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما نجف نژاد

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

حسین پورسلطانی زرندی

دانشیار گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه پیام نور، تهران. ایران.

رضا شجیع

استادیار گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه پیام نور، کرج، ایران.

چکیده

هدف این پژوهش آزمون مدل نقش میانجی گری رضایتمندی در رابطه علی بازاریابی کارآفرینانه با تمایل به حضور مجدد مشتریان مجموعه های ورزشی شهر کرج می باشد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تمامی مشتریان مرد و زن مجموعه های ورزشی شهر کرج به تعداد نامحدود بود. با توجه به نوع تحقیق علی(معادلات ساختاری)  برای تعیین حجم نمونه، ۵ تا ۱۰ آزمودنی  به ازای هر سوال و شرط حداقل ۲۰۰ آزمودنی تعیین و سقف پیشنهادی ۲۳۰ نفر آزمودنی در نظر گرفته شد. روش نمونه گیری به صورت غیرتصادفی در دسترس انجام گرفت. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه های استاندارد تصمیمات رفتاری آتی بری (۱۹۹۶) با پایایی ۸۵/۰، رضایتمندی مشتریان ایرکان  (۲۰۱۲) با پایایی ۷۰/۰ و پرسشنامه محقق ساخته بازاریابی کارآفرینانه (۱۳۹۹)  با پایایی ۹۴/۰ بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی و با کمک نرم افزارهای آماری Excel و SPSS و PLS Smart استفاده شد. یافته ها بیانگر اثر مثبت و معنادار متغیر بازاریابی کارآفرینانه بر متغیرهای تمایل به حضور مجدد و رضایتمندی و اثر مثبت و غیرمعنادار متغیر رضایتمندی بر تمایل به حضور مجدد بود و متغیر میانجی رضایتمندی، نقش میانجی گری غیرمعناداری در رابطه علی بازاریابی کارآفرینانه با تمایل به حضور مجدد داشت. همچنین مدل این پژوهش از برازش لازم برخوردار بود. نتایج این پژوهش با تایید اثر بازاریابی کارآفرینانه بر رضایتمندی و تمایل به حضور مجدد مشتریان بیان می دارد، بازاریابی کارآفرینانه، نگرش و رفتار جدیدی است  که به دلیل محدودیت منابع در مجموعه های کارآفرین ورزشی، راهبرد مناسبی برای استفاده از فرصت های بازار ورزشی شناخته می شود.

کلیدواژه ها

بازاریابی کارآفرینانه, رضایتمندی, تمایل به حضور مجدد, مجموعه ورزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.