بررسی ابعاد حقوقی و تحلیل مولفه های مفهومی حقوق شهروندی در مدیریتآموزش و تربیت شهروندی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در علوم مدیریت و حسابداری نوین
  • کد COI اختصاصی: CONFKAR01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید صدر

مسئول واحد حقوقی ، کارشناس حقوقی شهرداری، شیراز، ایران

مریم مداحی

مسئول دبیرخانه، کارشناس اداری شهرداری، شیراز، ایران.

محمدرضا رزاقی

کارشناس بازرسی ونظارت، کارشناس حقوقی شهرداری، شیراز ، ایران.

چکیده

شهروندی مجموعه ی گسترده ای از فعالیت های فردی و اجتماعی است. فعالیت هایی که اگرچه فردی باشند اما برآیند آن، به پیشرفت وضعیتاجتماعی کمک خواهد کرد. شهروندی، از جمله مفاهیم نو پدیدی است که به طور ویژه ای به برابری و عدالت توجه دارد و در نظریات اجتماعی سیاسی و حقوقی جایگاه ویژهای پیدا کرده است. مقوله «شهروندی» وقتی تحقق می یابد که همه افراد یک جامعه از کلیه حقوق مدنی و سیاسی برخوردار باشند و همچنین به فرصت های مورد نظر زندگی از حیث اقتصادی و اجتماعی دسترسی آسان داشته باشند. ضمن اینکه شهروندان بهعنوان اعضای یک جامعه در حوزه های مختلف مشارکت دارند و در برابر حقوقی که دارند، مسئولیت هایی را نیز در راستای اداره بهتر جامعه وایجاد نظم بر عهده می گیرند، و شناخت این حقوق و تکالیف نقش موثری در ارتقای شهروندی و ایجاد جامعه ای بر اساس نظم و عدالت دارد.براین اساس آموزش حقوق شهروندی، همانا نهادینه سازی نظامی از حق ها و تکلیف های متناسب با شهروندی مبتنی بر کرامت و ارزش والایانسانی است.در حقیقت آیین دادرسی کیفری است که با مهم ترین موازین حقوق بشر همچون حق آزادی و امنیت شخصی، حقوق دفاعی متهم،دادرسی عادلانه و حق بهره مندی شخص بازداشت شده از رفتاری انسانی سر وکار دارد و از این رو یک آیین دادرسی کیفری مترقی تا حد بسیارزیادی می تواند منجر به تامین حقوق بشری شهروندان یک کشور شود. پیشرفت های علمی و تحولاتی که در سالهای اخیر در خصوص بزه،بزهکار، بزه دیده و سیستم عدالت کیفری در اکثر کشورها ایجاد شده و موضوعاتی مانند میانجیگری، عدالت ترمیمی، کیفر زدایی و قضازدایی در قوانین کشورهای پیشرفته حادث شده است در سیستم تدوین قانون در کشور ما هم بی تاثیر نبوده و موجب تحولاتی در قوانین سال های اخیربه خصوص قوانین مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری قوانین ماهوی و شکلی مصوب ۱۳۹۲ شده است

کلیدواژه ها

حق شهروندی، تعلیم و تربیت، شهروند، حقوق، اجتماعی، سیاسی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.