تبیین راهبردهای ارتقا کیفی خوانش بصری مساجد معاصر شهر تهرا ن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_602
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی صادقی

گروه معماری،دانشگاه فنی و حرفه ای،زنجان، ایرا ن

چکیده

مساجد در معماری ایرانی -اسلامی همواره یکی از مهم ترین کاربری ها و در میان جمعیت مسلمین از جمله حساس ترین و با ارزش ترین بناها می باشد. لذا لزوم مطالعات پژوهشی و نظری پیرامون گنجینه فرهنگ و معماری ایرانی و اسلامی بر کسی پوشیده نیست با این حال امروزه با گذار از معماری سنتی صفویه شاهد تتنزل کیفی خوانش فضاهای مساجد می باشیم . چرا که مساجد معاصر این شک را در مخاطب به وجود می آورد که کدامیک بیشتر وی را به خدا نزدیک تر می کند و ادراک مطلوب تری نسبت به فضای آن دارد. بر این اساس این پژوهش بر آن است ارائه راهبردهای کاربردی به جهت ارتقا کیفیت خوانش بصری کاربران مساجد معاصر بپردازد. این پژوهش از نوع تحقیقات کیفی و از نظر روش شناسی تفسیری و توصیفی -تحلیلی می باشد. بدین منظور پس از بررسی مبانی نظری پژوهش از تکنیک سوات به منظور تحلیل و ارزیابی عوامل داخلی و خارجی تاثیرگذار در معماری مساجد معاصر تهران به منظور ارتقا خوانش بصری فضای آنها بهره می گیرد.نتایج این پژوهش بیانگر این مهم است که نقش طراح در شکل دادن تجربه مخاطب از اتمسفر فضای مساجد بسیار با اهمیت می باشد.طراح باید با درنظر گرفتن خواست و نیاز مخاطب با توجه به دوره ی زمانی خود و با دانش و آگاهی لازم در این مسیر گام بردارد. که در انتهای پژوهش به تفصیب بیان گردیده است .

کلیدواژه ها

ادراک،خوانش بصری ،مسجد،حس تعلق به مکان،کلانشهر تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.