تطبیق معماری با اقلیم براساس شاخص های آسایش حرارتی مطالعه موردی اقلیم شهرستان شاهرود

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_517
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صادقیان

گروه معماری ، واحد سمنان ،دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان ، ایران

چکیده

طراحی همساز با اقلیم عبارت از نگهداری وضعیت میکروکلمایی طرح معماری در محدوده آسایش است .پس جهت معماری پایدارلازم است ، اقلیم به درستی شناخته شود و سازگاری مناسب با آن ایجاد گردد. از طرفی با افزایش بی رویه سوخت های فسیلی در ساختمان ها به منظور ایجاد سرمایش ، گرمایش و تهویه ، رویکرد معماری پایدار با هدف استفاده هرچه کمتر از انرژی های تجدیدناپذیر پدیدار شد. از مهمترین نکات تاثیرگذار بر این رویکرد، آشنایی با خصوصیات اقلیمی و شرایط آب و هوایی شهر و نحوه برخورد با این عوامل است .هدف این مقاله شناخت و بررسی میزان شاخص های آسایش حرارتی و مطابقت آن با عوامل و عناصر اقلیمی در شهر شاهرود می باشد. بارزترین ویژگی اقلیمی شهر شاهرود بویژه در زیست اقلیم ساختمانی و شهری به ترتیب اهمیت گرما، شدت و مدت بالای تابش آفتاب و کمبود رطوبت نسبی در تابستان و سرما و یخبندان در زمستان است . در این مقاله ، آمار اقلیمی مورد نیاز در طی یک دوره ( ۲۶ ساله ) برپایه اطلاعات ایستگاه هواشناسی شاهرود تجزیه و تحلیل شده است . روش تحقیق به صورت توصیفی -تحلیلی می باشد که به همراه استفاده از روشهای استاندارد بررسی شاخص های آسایش حرارتی مانند اولگی ، گیونی و ماهانی و اوانز و... به ارائه پیشنهاداتی برای طراحی معماری برای اقلیم شهر شاهرود منجر گردیده است .

کلیدواژه ها

پایداری ، معماری ، شاخص های آسایش حرارتی ، طراحی اقلیمی ، شاهرود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.