الگوهای معماری بومی و نقش آنها در دستیابی به ساخت و ساز پایدار نمونه موردی روستای کمجان (نطنز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_493
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا عزیزی

کارشناس ارشد مهندسی معماری منظر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

در شهرهای امروزی مصرف بی رویه انرژی در اثر ساخت و سازهای غیر اصولی و نامتناسب با اقلیم سبب تمام شدن انرژی های تجدید ناپذیر و از بین رفتن طبیعت شده است و همچنین فشار اقتصادی ناشی از مصرف بی رویه ی انرژی مشکلات زیادی را برای دولت مندان و مردم ایجاد کرده است و علاوه بر تمام شدن منابع کیفیت ساختمانها و حتی زندگی در شهرها بشدت کاهش یافته است تمامی این موارد از فراموشی فرهنگ و هویت غنی روستاها و الگوهای بومی و تقلید کورکورانه از مدرنیته حاصل شده است.چه بسا بکارگیری الگوهای بومی میتواند تکمیل و غنی کننده پایداری ساختمانهای مدرن شود و شهرهای امروزی را از ناپایداری و بی کیفیتی به شهری پایدار و باهویت تبدیل کند. در همین راستا روستای کمجان نطنز را مورد بررسی قرار دادیم و هدف از بررسی این روستا نمایان کردن پتانسیلهای روستا در اثر ساخت و ساز پایدار با کمترین مصرف انرژی و بیشترین استفاده از طبیعت بدونه از بین بردن طبیعت و احیاء هویت فرهنگی و اجتماعی-اقتصادی شهرها با استفاده از الگوهای بومی میباشد. روش تحقیق در این پژوهش بصورت کیفی و با استفاده از تحقیقات عمیق محلی صورت گرفته است. نتایج تحقیق گویای این موضوع میباشد که شناسایی و بررسی روستای کمجان که دارای منابع آب رودخانه ، قنات ، پوشش گیاهی مناسب ، خاک حاصلخیز جهت کشاورزی امکانات مناسب برای دامداری و بافت متناسب با اقلیم و... میباشد میتواند الگوی پایداری برای ساخت و ساز پایدار درشهرها شود.

کلیدواژه ها

هویت، پایداری منابع طبیعی ، معماری بومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.