ارزیابی عملکرد شهرداری و شورای شهر در اعتلای حقوق شهروندی (مطالعه موردی : شهرستان چالوس)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر ولی پور

دانشجوی دکتری تخصصی جامعه شناسی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی بابل

چکیده

زمینه : امروزه زندگی اجتماعی و مدنی در شهرها با وجود شهروندان، مفهوم می یابد و از جمله موضوعات اساسی ، رابطه شهروندی با مدیریت شهری است که بسیار مورد توجه می باشد. حقوق شهروندی یکی از مهمترین عواملی است که می تواند به تحقق و پایداری نظام مردم سالاری در جامعه منتهی شود . هدف: هدف از پژوهش حاضر ارزیابی نقش شوراهای اسلامی شهرها در تحقق حقوق شهروندی است . در این راستا پژوهش حاضر، به بررسی و تحلیل عملکرد شورای شهر چالوس در تحقق حقوق شهروندی می پردازد. روش : نوع پژوهش ، کاربردی و از لحاظ روش، پیمایشی توصیفی است ، گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای - اسنادی و پیمایشی - میدانی و با روش پرسشنامه انجام گرفته است . نمونه در دسترس پژوهش ، ۴۹ نفر از کارمندان شورای اسلامی و ۲۸۴ نفر از شهروندان چالوس در سال ۱۴۰۱ است . برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، از نرم افزار SPSS و آزمون های T، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شده است . یافته ها : یافته ها نشان دادند که شهروندان شهر چالوس،میزان عملکرد شورای شهر را به دلیل نداشتن ساز و کار مناسبی جهت نظارت بر امور شهری و تحقق حقوق شهروندی ، کمتر از حد متوسط می دانند. همچنین بین عملکرد شورای اسلامی شهر (میزان شناخت ، نقش نظارتی ، انتخاب شهردار، مصوبات امور شهری ) با میزان تحقق حقوق شهروندی ، همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون، حاکی از آن بود که از میان ابعاد عملکرد شورای اسلامی شهر،به ترتیب متغیرهای (انتخاب شهردار،نظارت بر مدیریت شهری و تصویب امور شهرداری )، پیش بینی کننده میزان تحقق حقوق شهروندی هستند. نتیجه : فراهم آوردن ساز و کارهای مناسب جهت تحقق بهتر معیارهای بیان شده در شورای اسلامی شهر،کمک شایانی به ایفای نقش هرچه بهتر این نهاد در تحقق حقوق شهروندی در راستای افزایش کیفیت زندگی شهروندان چالوس خواهد کرد.

کلیدواژه ها

شورای اسلامی شهر، حقوق شهروندی ، چالوس، مدیریت شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.