چارچوب عملیاتی مدیریت مالی شخصی مبتنی بر بیانات مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دوفصلنامه تحقیقات مالی اسلامی، دوره: 9، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IFR-9-1_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 311
نویسندگان
استاد مدیریت رفتار سازمانی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
دانشجوی دکتری مدیریت مالی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
استادیار مدیریت مالی، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق علیه السلام، تهران، ایران
چکیده
فرآیند برنامهریزی مخارج و هزینهها، تامین مالی و سرمایهگذاری برای بهینهسازی وضعیت مالی خود را مدیریت مالی شخصی میگویند. به طورکلی میتوان مدیریت مالی شخصی را به دو بخش «درآمد (تجهیز)» و «تخصیص منابع مالی» تقسیم کرد. اسلام به عنوان دین خاتم و جامع دارای آموزه هایی اجرایی و عملیاتی در حوزه تخصیص منابع مالی شخصی است. هدف این تحقیق دستیابی به چهارچوب عملیاتی جهت تخصیص منابع مالی شخصی، مبتنی بر بیانات مقام معظم رهبری – به عنوان اسلام شناس و فقیهی که به اقتضائات زمانه نیز آگاهی دارد– است. این چهارچوب عملیاتی، خطوط کلی و راهنما برای برنامه ریزی مالی شخصی ارائه می دهد. برای استخراج این اصول، به روش تحلیل مضمون به بیانات معظم له مراجعه شد و مضامین پایه، سازمان دهنده و فراگیر از بیانات استخراج گردید. با استفاده از مضامین به دست آمده، اصول عملیاتی تخصیص منابع مالی شخصی ارائه میشود. اصول عملیاتی به برنامهریزی مالی شخصی هر مسلمان ایرانی، چهارچوب میدهد. این اصول شامل دودسته اصول ایجابی (الزامی) و اصول سلبی (ممنوعه) هستند. اصول ایجابی عبارتنداز: انضباط مالی، قناعت و میانهروی، انفاق، خرج کردن به مقدار نیاز همراه با مقداری گشایش، سرمایهگذاری در تولید، خرید محصولات داخلی، پرداخت مالیات؛ و اصول سلبی عبارتنداز: اسراف و مصرفگرایی، کنز کردن، اشرافیطلبی و تجملگرایی، پیروی از سبک زندگی غربی.کلیدواژه ها
مالی شخصی, مالی اسلامی, بیانات مقام معظم رهبری. طبقه بندی Z۱۲, D۱۴, A۱۳: JELاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.