نگاهی بر مقوله فرهنگ و جایگاه آن در برنامه درسی مدارس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_1131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حجتی

کارشناسی روانشناسی عمومی دانشگاه پیام نور تویسرکان

علیرضا عصری

کارشناسی ارشد الهیات دانشگاه آزاد شهرری مجتمع یادگار امام

نگین چگنی

کارشناسی گرافیک دانشگاه علمی کاربردی بروجرد

زهرا کاویانی

آموزگار اداره آموزش و پرورش شهرستان شهرضا

چکیده

فرآیند توسعه برنامه درسی اکثر مدل ها بر اساس یک رویکرد عمومی برای توسعه آموزشی و برنامه درسی هستند که در آن وظایف توسعه تحت تجزیه و تحلیل، طراحی، توسعه، اجرا و ارزیابی فعالیت ها طبقه بندی می شوند .از آنجایی که آموزش و پرورش یکی از ارکان یک جامعه است، تلاش و تخصص سیاسی زیادی برای توسعه و بهبود نظام های آموزشی انجام می شود. طراحی برنامه درسی معمولا یک فرآیند طولانی و چرخه ای با بسیاری از سهامداران و شرکت کنندگان؛ که در آن انگیزه ها و نیازهای تغییر برنامه درسی تدوین شده است. ایده ها در برنامه ها و مواد مشخص شده اند. و تلاش هایی برای تحقق تغییرات مورد نظر در عمل انجام می شود به منظور دستیابی به اصلاح برنامه درسی موثر که تغییراتی را در شیوه های آموزشی ایجاد می کند، توسعه برنامه درسی روشمند و حساس به زمینه ضروری است. از آنجایی که برنامه های درسی نمی توانند به تنهایی رشد کنند، بلکه باید با شرایط اجتماعی و دیدگاه های سیاسی منطبق شوند، معمولا بر همکاری بین ذینفعان و همچنین نیاز به حساب آوری زمینه ها و فرهنگ های محلی در فرآیند توسعه برنامه درسی تاکید شده است. در پروژه های همکاری بین المللی، ذینفعان درگیر در فرآیند توسعه برنامه درسی، زمینه های فرهنگی متفاوتی دارند و زمینه ای که در آن اصلاح برنامه درسی در نظر گرفته شده است. با توجه به اهمیت موضوع سعی بر شناسایی عوامل فرهنگی حیاتی در فرآیندهای آموزش و توسعه برنامه درسی در پروژه های همکاری بین المللی بوده است. و هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی توسعه برنامه درسی متاثر از فرهنگ بوده است. روش مطالعه در این پژوهش به صورت کتابخانه ای (مروری) بوده است . برای این منظور از مطالب تحقیقات و مقاله ها و کتاب های چاپ شده در این زمینه استفاده شده است.

کلیدواژه ها

برنامه درسی، توسعه برنامه درسی، فرهنگی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.