ارائه الگوی زنجیره تامین ناب و چابک در شرکت های پروژه محور

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی مکانیک، ساخت، صنایع و مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: MMICONF13_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی عباسی

دکترای مهندسی صنایع، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مهدی روانشادنیا

دکترای مهندسی عمران، دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

حمید صیفوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

از جمله تفاو ت های شرکت های پروژه محور با روتین، تفاوت در زنجیره تامین آن ها می باشد. همین امر سبب استفاده از رویکردهای متمایز و نوین در جهت مدیریت آن می شود. در این مقاله با توجه به مسائل موجود سعی گردید تا با بررسی کارکردهای نابی و چابکی بحث زنجیره تامین، الگوی مفهومی زنجیره تامین ناب و چابک در شرکت های پروژه محور ارائه گردد. این تحقیق از لحاظ روش توصیفی-تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مدیران و کارشناسان زنجیره تامین شرکت های پروژه محور و نمونه آماری شامل ۱۰۵ نفر است که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. پس از ارائه مدل مفهومی، از پرسشنامه محقق ساخته برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است و برای بررسی مدل اراده شده، از رویکرد معادلات ساختاری با نرم افزار پی ال اس استفاده گردید. یافته های تحقیق مبین آن است که ۱۱۴ گویه شناسایی شده برای مدل تحقیق به صورت معناداری مولفه های مربوط به خود را تبیین می نمایند. همچنین نتایج بررسی برازش مدل نشان داد که بر اساس شاخص های روایی همگرا، آلفای کرونباخ و آلفای کرونباخ ترکیبی و همچنین شاخص بررسی اعتبار اشتراک و شاخص بررسی اعتبار حشو یا افزونگی، مدل در وضعیت مطلوب قرار دارد.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین، نابی، چابکی، شرکت های پروژه محور، سازمان های پروژه محور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.