نقش آموزش و توسعه فرهنگ شهروندی در جذب سرمایه اجتماعی (مورد مطالعه: شهرداری گرگان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF09_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین بزی

دکترای کارآفرینی (فناوری) مدرس مرکز آموزش و توسعه فرهنگ شهروندی شهرداری گرگان

چکیده

تحقیق حاضر تلاش نموده است تا نقش آموزش و توسعه فرهنگ شهروندی را در جذبسرمایه اجتماعی در شهرداری گرگان ارائه نماید. بر این اساس مفاهیم کلی در مورد انواعتکنیک ها، نقدها و ادبیات های بکار رفته در حوزه سرمایه اجتماعی و آموزش و توسعه فرهنگشهروندی و به طور خاص تحقیقات صورت گرفته در حوزه جذب سرمایه اجتماعی که چهموجود در کشور و یا خارج از کشور بوده است مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. همچنینچالش پیش روی سازمان ها را در مقوله سرمایه اجتماعی را شکافته و ابعاد متنوع تحقیقاتمختلف را تشریح نموده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه شهروندان شهر گرگان که بینسال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ دوره های آموزش شهروندی را در مرکز آموزش و توسعه فرهنگشهروندی سپری نموده اند بوده که حجم نمونه ۳۴۱ نفر بر اساس جدول کرجسی و مورگانتعیین گردید. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته ای است که روایی صوری ومحتوایی آن توسط اساتید راهنما و مشاور و صاحبنظران امر مورد تایید قرار گرفته است. براساس آزمون اسپیرمن و نتایج حاصل از آنان، تاثیر مولفه های مختلف آموزش و توسعهفرهنگ شهروندی که شامل تنوع خدمات آموزشی؛ کیفیت خدمات آموزشی؛ عملکرد مرکزآموزش و توسعه فرهنگ شهروندی؛ استمرار خدمات آموزشی؛ قابلیت اطمینان و انعطافپذیری شیوه های آموزشی را بر جذب سرمایه های اجتماعی مشخص گردید که به طور کلیفاکتورهای مطرح شده بر افزایش جذب سرمایه اجتماعی در شهرداری گرگان تاثیر معناداریرا نشان دادند.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی، آموزش شهروندی، شهرداری گرگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.