بررسی و تحلیلی بر حسابداری قانونی و نحوه عملکرد آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET16_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود دولت خواه

کارشناس رشته حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فیروزآباد، فیروزآباد، فارس، ایران،

چکیده

حسابداری قانونی، در واقع به دنبال حسابداری با شواهد کیفری و تحقیقات قانونی در این زمینه می باشد که به اصل حسابداری و بازپرسی توجه دارد و افراد فعال در این زمینه معمولا به عنوان شاهدان حرفه ایبرای شهادت در مورد یافته ها، به دادگاه ها خوانده می شوند. حسابداری انواع مختلفی دارد کهحسابداری قانونی یکی از آن ها می باشد و برای پیگیری صورت حساب شرکت ها، سازمان ها و نهاد هایمالی مختلف، از آن استفاده می شود تا بررسی شود که آیا تقلب یا تخلفی در صورت حساب ها رخ داده است یا خیر؟ این نوع از حسابداری، بیشتر در دادخواهی ها به کار برده می شود و به نوعی در مورد کلاهبرداری ها و تخلف های صورت گرفته تحقیق و بررسی های لازم را انجام می دهد. امروزه با گسترش تجارت و جهانی شدن آن، شرکت ها برای کسب سهم بیشتری از بازار به شدت با هم رقابت می کنند و در این میان شرکتی موفق تر خواهد بود که دارای شایستگی ها و برتری های بیشتری نسبت به شرکت های همنوع خود باشد از جمله اقداماتی که شرکت ها در جهت کسب مزیت رقابتی انجام داده اند، توسعه ی فعالیت های خود را در جهت کسب سود اقتصادی بیشتر می باشد. گسترش فعالیت هایاقتصادی و افزایش روز افزون عواید اقتصادی شرکت ها راه را برای افراد سودجو باز کرده تا با تقلب وکلاه برداری از آورده های شرکت سوء استفاده کرده و با استفاده از جایگاه و مقام خود این موضوع را امری عادی جلوه دهند. از آنجا که رکن اصلی هر اقتصادی سرمایه گذاران آن می باشد، از این رو رسواییهای مالی می تواند ضربه ی مهلکی به بدنه و پیکره ی یک کسب و کار وارد کند، چرا که اولین صدمه یشرکت از بابت رسوایی های مالی سلب اعتماد سرمایه گذاران آن می باشد. در این زمینه، اگرچه نمی تواننقش وکلا و متخصصان دادگستری را در رسیدگی به جرایم و تقلب های مالی نادیده گرفت اما در کنار آن نیاز به حسابداران قانونی که جهت رسیدگی به تقلب ها، دانشی فراتر از حسابداران مالی و حساب رسان دارند، به شدت احساس می شود. در نتیجه تقاضا برای متخصصینی با تحصیلات دانشگاهی در زمینه یتقلب و حسابداری قانونی در حال رشد است

کلیدواژه ها

حسابداری، تحولات، ارتباطات، حسابداری قانونی، کلاه برداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.