بررسی اثر عوامل مختلف روی راندمان شیرین سازی آب شور با استفاده از فرآیند تشکیل هیدرات گاز طبیعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس هیدارت گازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICGH04_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید جواد احمدپناه

عضو هیات علمی پژوهشگاه صنعت نفت

مهرداد منطقیان

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس

حمید گنجی

عضو هیئت علمی پژوهشگاه صنعت نفت

حسین رحیمی مفرد

عضو هیئت علمی پژوهشگاه صنعت نفت

چکیده

کمبود آب یکی از چالش های جدی در دنیا است. از طرفی استفاده از روش های مرسوم نمک زدایی آب دریا به دلیل مسائل زیست محیطی، هزینه و مصرف انرژی بالا در حال به روز رسانی و تغییر می باشند. نمک زداییبه روش تشکیل هیدرات روشی نوین است که در دهه های اخیر مطرح شده است. با وجود مزایای این روش، محققان همچنان در حال ادامه تحقیقات در زمینه های مختلف، از جمله استفاده از افزودنی های مناسب برایافزایش سرعت تشکیل هیدرات و انجام فرآین د در شرایط عملیاتی مناسب تر هستن د. در این تحقیق تاثیر دما، فشار، غلظت نمک کلرید سدیم و غلظت سیکلوپنتان بر راندمان نمکزدایی بررسی شده است . آزمایش ها در دمای ۲۷۴/۱۵ و ۲۷۶/۱۵ کلوین و فشار ۶/۵، ۸ و ۹ مگاپاسکال در راکتور همزن دار انجام گردید. نتایج آزمایشات به روشنی نشان می دهد، افزایش فشار، راندمان نمکزدایی را به طور معنید اری افزایش می دهد، در صورتی که افزایش دما تاثیر منفی بر راندمان نمکزدایی دارد . در ضمن حضور سیکلوپنتان بخصوص در غلظت های بالاتر باعث افزایش راندمان حذف گردیده است. بالاترین راندمان حذف برای محلول یک درصد وزنی سدیم کلراید، ۵۲/۴۶ درصد در حضور ۱ درصد مولی سیکلوپنتان بدست آمد.

کلیدواژه ها

هیدرات گاز طبیعی؛ سیکلوپنتان؛ نمک زدایی؛ راندمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.