تاثیر استفاده از میکروسیلیس و زئولیت بر مقاومت فشاری، کششی و جمع شدگی بتن ژئوپلیمر سرباره ای
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: EBUCONF17_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 449
نویسندگان
کارشناس ارشد، موسسه آموزش عالی طبری بابل، دانشکده عمران
استادیار، رئیس موسسه آموزش عالی طبری بابل
مربی دانشکده فنی و حرفه ای امام صادق بابل
چکیده
سیمان به عنوان یکی از ترکیبات اصلی در ساختار بتن معمولی، از جمله مصالحی است که در جریان تولید آن مقدار زیادیگاز کربن دی اکسید تولید می شود. این مقدار در حدود ۷ درصد کل گاز کربن دی اکسید تولیدی در دنیا میباشد، لذامحققین در حال جستجو برای یافتن مصالحی نوین به عنوان جایگزین سیمان در بتن هستند. یکی از یافته ها در این زمینه،استفاده از پوزولان و تهیه بتن ژئوپلیمری است. مواد ژئوپلیمری، ترکیبات غیرآلی آلومینو سیلیکاتی هستند که در ترکیب آنهاسیمان به عنوان جز اصلی بهحساب نمی آید و ساختار خمیر در آنها از دو بخش ماده پایه و ماده فعالساز تشکیل شده است. دراین پژوهش از سرباره کوره آهنگدازی، زئولیت و میکروسیلیس به عنوان مواد پایه و از محلول سدیم هیدروکسید با غلظت ۶مولار و سدیم سیلیکات با مدول سیلیکاتی ۲.۳۳ به عنوان مواد فعال ساز قلیایی جهت ساخت بتن ژئوپلیمری استفاده شدهاست. به منظور بررسی تاثیر میکروسیلیس و زئولیت بر جمع شدگی کوتاه مدت و بلند مدت بتن ژئوپلیمر سرباره ای از یکطرح اختلاط بهینه پژوهش های قبل استفاده گردید. در این پژوهش ۱۱ طرح اختلاط بتن ساخته شد که ۱ طرح مربوط بهبتن معمولی با سیمان پرتلند و ۱۰ طرح مربوط به بتن ژئوپلیمری که مواد پایه به عنوان فاکتورهای متغیر در هر طرحمی باشند. علاوه بر ضرورت تاکید بر مقاومت بتن، از آنجایی که بتن تحت تاثیر عوامل مختلف جمع شدگی های گوناگونی را ازخود بروز می دهد؛ بنابراین به عنوان یکی دیگر خواص بتن از اهمیت ویژه ایی برخوردار است که در این پژوهش پس از انجاممراحل ساخت بتن در طرح های اختلاط مختلف و شرایط مختلف عمل آوری، مشخصات مکانیکی اعم از مقاومت فشاری،کششی و جمع شدگی نمونه ها در یک دوره زمانی ۹۰ روزه مورد آزمایش قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصل، طرح شامل ۸۰%سرباره و ۲۰ % میکروسیلیس با مقاومت های ۷۸.۲۶ و ۶.۴۷ مگاپاسکال به ترتیب بیشترین مقاومت فشاری ۹۰ روزه و کششی۲۸ روزه به دست آمد. همچنین برای طرح مذکور مقدار جمع شدگی در مدت ۹۰ روز با ۲۶۵ میکروکرنش کمترین جمعشدگی در بین تمامی طرح های مورد آزمایش در این تحقیق به دست آمده است.کلیدواژه ها
بتن ژئوپلیمری، میکروسیلیس، سرباره کوره آهنگدازی، جمع شدگی، زئولیت، فعال ساز قلیاییمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.