بررسی تاثیر چرای مراتع بروموس – یونجه دیم، آتریپلکس و پس چر غلات بر عملکرد بره های نژاد شال
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: مجله تحقیقات مرتع و بیابان ایران، دوره: 15، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_IJRDR-15-3_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 334
نویسندگان
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین.
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین
کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین
چکیده
در آزمایشی افزایش وزن روزانه بره های نژاد شال در دوران شیرخوارگی و چرای مراتع دست کاشت بروموس- یونجه دیم، آتریپلکس و پس چرغلات مورد بررسی قرار گرفت. ۶۱ راس بره ۱۰۵ روزه تغذیه شده با شیر مادر از مراتع و پس چرفوق بطور متوالی استفاده نمودند. افزایش وزن روزانه بره ها در هر یک از مراتع محاسبه گردید. داده های بدست آمده در قالب طرح کاملا تصادفی و مدل فاکتوریل با عوامل جنس بره(نر یا ماده)، تیمار( نوع مرتع) و کوواریته وزن اولیه مورد تجزیه آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که عامل جنس معنی دار نبود. عامل تیمار در سطح احتمال ۱% معنی دار شد. اثر متقابل جنس و تیمار و نیز کوواریته وزن بره ها در دوران شیرخوارگی معنی دار نبودند(۰۵/۰< p ). بیشترین افزایش وزن مربوط به دوره شیرخوارگی (۶ ± ۱۸۲ گرم در روز ) و کمترین آن به ترتیب مربوط به تیمارهای آتریپلکس (۱۰± ۴۲ گرم در روز ) و پس چرغلات (۴ ± ۶۸ گرم در روز ) بود. نتایج آزمایش نشان داد که در شرایط منطقه، تغذیه بره ها از مرتع آتریپلکس همانند مرتع بروموس – یونجه دیم و پس چرغلات می تواند نیاز آنها را در حد نگهداری تامین نماید و به عنوان یک منبع علوفه ای در تناوب چرایی در مناطق استپی مورد چرای دام قرار گیردکلیدواژه ها
آتریپلکس, چرای دام, گوسفند شال, افزایش وزناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.