تغییرات miR-۱۲۸-۱ و برخی لیپوپروتئین های خون متعاقب ۱۲ هفته تمرینات همزمان هوازی و قدرتی در مردان چاق میانسال

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 30، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-30-6_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر شکیب

فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، ایران

رامین امیرساسان

فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، ایران

جواد وکیلی

فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، ایران

وحید ساری صراف

فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: چاقی می تواند با ایجاد انواع بیماری ها و به خصوص با ایجاد اختلال در نیم رخ های چربی خون سلامتی را مختل کند. از آنجایی که مطالعات بسیار کمی در رابطه با  miRNA های مرتبط با چاقی و نقش آن ها در ایجاد اختلال در لیپوپروتئین های خون انجام شده است لذا هدف تحقیق حاضر تغییرات miR-۱۲۸-۱ و برخی لیپوپروتئین های خون متعاقب ۱۲ هفته تمرینات همزمان هوازی و قدرتی (CAST) در مردان چاق میانسال بود.مواد و روش ها: ۳۰ نفر مرد میانسال (۴۰-۵۰ سال) و چاق (۳۰BMI≥) به صورت تصادفی و براساس درصد چربی، توان هوازی (VO۲max) و یک تکرار بیشینه (۱-RM)  به سه گروه ۱- CAST در یک روز ۲- CAST در روز های مجزا و ۳-گروه کنترل تقسیم شدند. نمونه های خونی ۴۸ ساعت قبل و بعد از ۱۲ هفته تمرینات همزمان، به منظور تحلیل شاخص های miR-۱۲۸-۱ و برخی نیم رخ های چربی خون از آزمودنی ها دریافت شد. آزمون های تحلیل وارایانس یک راهه با اندازه گیری های تکراری  و تی همبسته به منظور تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شدند.نتایج: نتایج نشان داد که پس از ۱۲ هفته تمرینات CAST، هر دو گروه تمرینی کاهش معنی داری را در شاخص های miR-۱۲۸-۱، HDL-C، LDL-C، تری گلیسیرید و کلسترول نسبت به گروه کنترل تجربه کردند (P< ۰/۰۵).نتیجه گیری: به نظر می رسد که تمرینات CAST می توانند با اثر گذاری بر miRNA های مرتبط با چاقی و به خصوص miR-۱۲۸-۱، باعث بهبود نیم رخ های چربی خون شده و از این طریق به بهبود سلامتی کمک کنند.

کلیدواژه ها

تمرینات همزمان, چاقی, miR-۱۲۸-۱, لیپوپروتئین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.