الگوی پیاده سازی راهبرد مدیریت دانش بر اساس کارت امتیازی متوازن (مطالعه موردی:گروه سپاسد)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی، دوره: 6، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSK-6-24_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن دهقان ده جمالی

استادیار دانشگاه عالی دفاع ملی، نویسنده مسئول

محمدرضا زاهدی

هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

اجرای برنامه راهبردی سبب فرهنگ سازی و نهادینه شدن مدیریت مشارکتی، مدیریت فرآیندی و تفکر راهبردی در مدیریت سازمان‎ها خواهد شد. این مقاله روشی ابتکاری برای استقرار و دستیابی به اهداف مدیریت دانش از طریق برنامه ریزی راهبردی و کارت امتیازی متوازن در شرکت های پروژه محور پیمانکاری ارائه می کند. در این پژوهش از ابزار کارت امتیازی متوازن برای برنامه ریزی و پایش راهبرد ها استفاده شده است. این ابزار توازنی بین رویکردها و اهداف سازمانی ازجمله رویکردها و اهداف مورد نظر از مدیریت دانش سازمانی برقرار خواهد کرد. گروه سپاسد از فرآیند مدیریت راهبردی در سازمان به منظور یکپارچه سازی سایر نظام‎ها و فعالیت های بهبود سازمانی استفاده کرده است و توسط این فرایند به دنبال ایجاد هماهنگی و هم راستایی بین رویکردهای به ظاهر متفاوت مدیریتی، مانند: مدیریت دانش، تعالی سازمانی، مدیریت پروژه وغیره در قالب یک چارچوب مشخص، بوده است. در مرحله اول، نقش و جایگاه مولفه ها و پیشران های تغییر و تحول سازمانی به ویژه مدیریت دانش و پروژه در قالب الگوی مفهومی که در گروه سپاسد تدوین شده است، تشریح می شود. در مرحله دوم، کارت امتیازی متوازن و چهار وجه آن و جایگاه رویکردهای مدیریت دانش در این وجوه تشریح می شود. در مرحله سوم، ارتباط عمومی رویکردهای مدیریت دانش با کارت امتیازی متوازن تشریح می شود. در مرحله چهارم، الگوی پیاده سازی مدیریت دانش در کارت امتیازی متوازن تشریح شده است. الگوی ارائه شده در این مقاله برای پیاده سازی مدیریت دانش از طریق کارت امتیازی متوازن در شرکت های پروژه محور پیمانکاری ارائه شده است.

کلیدواژه ها

کارت امتیازی متوازن, مدیریت دانش, مدیریت راهبردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.