مقایسه دیدگاه کارشناسان و بهره برداران درباره مشارکت مردم در فرایند حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری از جنگلها و مراتع استان ایلام

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله تحقیقات مرتع و بیابان ایران، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJRDR-17-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

باقر آرایش

دانش آموخته دکترای ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

سید فرج اله حسینی

دانشیار ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

سیدمهدی میردامادی

دانشیار ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

ایرج ملک محمدی

استاد، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه تهران

چکیده

هدف اصلی تحقیق حاضر مقایسه دیدگاه کارشناسان و بهره­برداران در زمینه مشارکت مردم در فرایند حفظ، احیاء، توسعه و بهره­برداری از جنگلها و مراتع استان ایلام می­باشد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی و روش تحقیق از نوع علی- ارتباطی می­باشد. جامعه آماری شامل کارشناسان اداره کل منابع طبیعی استان ایلام و بهره­برداران منابع طبیعی استان ایلام بوده­اند. حجم نمونه جامعه بهره­برداران به کمک فرمول کوکران ۳۱۷ نفر و برای جامعه کارشناسان ۵۶ نفر محاسبه شده است. روش نمونه­گیری در تحقیق حاضر از نوع روشهای نمونه­گیری طبقه­ای خوشه­ای چند مرحله­ای برای جامعه بهره­­برداران و نمونه­گیری تصادفی ساده برای جامعه کارشناسان می­باشد. ابزار اصلی این تحقیق پرسشنامه می­باشد که از لحاظ روایی براساس نظرات متخصصان و از نظر پایایی نیز با اجرای آزمایش انجام شده و مقدار آلفای آن ۸۸% محاسبه شده است و کار تحلیل داده­ها با استفاده از آزمون­های ناپارامتری کای اسکویر، من­­ویت­نی و کروسکال والیس انجام شده است. از این رو، نتایج تحقیق نشان داد که دو گروه کارشناسان و بهره­برداران عرصه­های منابع طبیعی در حفظ و احیاء منابع طبیعی با هم اختلاف­نظر معنی­داری داشته، اما در بعد توسعه و بهره برداری از منابع طبیعی اختلاف نظرشان معنی­دار نیست.

کلیدواژه ها

بهره برداران منابع طبیعی, کارشناسان, مشارکت مردمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.