مقایسه ترکیبات بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی میوه های پرتقال خونی، کامکوات و گریپ فروت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی کاربردی، دوره: 35، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JAB-35-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام صداقت حور

دانشیار گروه باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

سیده آمنه سجادی

استادیار ، دانشکده علوم کشاورزی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

سیده خدیجه عباس نیا زارع

دکتری تخصصی باغبانی، آموزش و پرورش لاهیجان، لاهیجان، ایران

چکیده

مقدمه: گیاهان علاوه بر اینکه مقادیر قابل توجهی غذای انسان را تشکیل می دهند بلکه باعث کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها نیز می شوند. اثرات مفید مصرف آنها به خاطر وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی متعدد مثل ویتامین ث، پلی فنل ها و فلاونوئیدها است. مواد و روش ها: خواص آنتی اکسیدانی میوه ها ارتباط مستقیمی با حضور این ترکیبات در گیاهان دارد. پژوهشی به منظور بررسی کیفیت بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی میوه های پرتقال خونی، کامکوات و گریپ فروت انجام شد. در این پژوهش پس از انجام نمونه برداری تصادفی از پرتقال خونی رقم مورو، کامکوات و گریپ فروت، صفات مختلف شامل محتوای پروتئین، ویتامین ث، آنتوسیانین، ظرفیت آنتی اکسیدانی، فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز، مقدار فنل و فلاونوئید سنجش و اندازه گیری شدند. داده های به دست آمده با استفاده از آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایج و بحث: نتایج این پژوهش نشان داد که بیشترین محتوای پروتئین، فنل و آنتوسیانین در میوه پرتقال خونی بود، بیشترین مقدار ویتامین ث و آنزیم پراکسیداز مربوط به کامکوات و بیشترین مقدار فلاونوئید، آنزیم کاتالاز و ظرفیت آنتی اکسیدانی از میوه گریپ فروت بدست آمد.نتیجه گیری: اگرچه پرتقال خونی میوه ای ارزشمند است، اما بیشترین مقدار ویتامین ث و پراکسیداز مربوط به کامکوات و بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی از میوه گریپ فروت به دست آمد.

کلیدواژه ها

آنتوسیانین, آنتی اکسیدان, پرتقال خونی, کامکوات, ویتامین ث

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.