طراحی و اعتبارسنجی کیفیت خدمات آموزشی مبتنی بر رضایت دانشجویان برمبنای الگوی خان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهش های یاددهی و یادگیری، دوره: 16، شماره: 65
  • کد COI اختصاصی: JR_EDUB-16-65_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر امیری رشخوار

دانشجوی دکتری گروه علوم تربیتی،واحد تربت حیدریه،دانشگاه آزاد اسلامی،تربت حیدریه،ایران

مهدی زیرک

استادیارگروه علوم تربیتی،واحد تربت حیدریه،دانشگاه آزاد اسلامی،تربت حیدریه،ایران

محمود قربانی

دانشیارگروه علوم تربیتی،واحد مشهد،دانشگاه آزاد اسلامی،مشهد،ایران

علی حسین زاده

استادیارگروه مدیریت،واحد تربت حیدریه،دانشگاه آزاد اسلامی،تربت حیدریه،ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر طراحی الگو، ارزیابی و اعتبارسنجی کیفیت خدمات آموزش الکترونیک مبتنی بر رضایت دانشجویان بود . روش پژوهش از نوع کیفی و کمی و جامعه آماری برای بخش کیفی اعضای‎ ‎هیات ‎علمی و‎ ‎خبرگان‎ ‎دانشگاه آزاد اسلامی  به تعداد ۲۰ نفر و در بخش کمی کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد به تعداد ۳۲۰۰۰ نفر بودند که طبق فرمول کوکران تعداد ۳۸۴ نفر به روش  تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند.ابزار جمع آوری اطلاعات شامل مصاحبه و پرسشنامه ۵۷ سوالی محقق ساخته طبق الگوی خان تنظیم شده بود. و بعد از تائید روایی(قضاوت صاحب نظران و اساتید) و پایایی (محاسبه آلفای کرونباخ ۹۲/۰) در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد توزیع شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد.در آمار توصیفی از شاخص مرکزی و پراکندگی مثل میانگین، انحراف معیار و در بخش استنباطی از تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی در سطح اطمینان ۹۵% با نرم افزارهای اس پی اس اس ۱۸ و پی ال اس نسخه ۳ انجام گرفت. بر اساس تجزیه و تحلیل داده های کیفی حاصل از مصاحبه های عمیق و اکتشافی و کدگذاری و تحلیل محتوای متن مصاحبه ها و در عین حال مطابقت آن ها با مبانی نظری، نتایج پژوهش نشان داد بعد سازمانی با بار عاملی ۵۸۹/۰ در جهت عوامل شناسایی شده موثر در رضایت دانشجویان بیشترین اهمیت را دارد و بعد از فناوری با بار عاملی ۵۱۱/۰ کمترین اهمیت را دارد و دیگر ابعاد در درجات بعدی قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

الگوی خان, کیفیت خدمات, آموزش الکترونیک, رضایت دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.