بازتوسعه مدل ۱BSM برای مدلسازی سامانه تصفیه فاضلاب نهراکسیداسیون کاروسل (مطالعه موردی : تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE04_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر خطیبی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران مهندسی محیطزیست، پردیس دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران،

آناهیتا پورمحمدی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران مهندسی محیطزیست، پردیس دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران،

علی خواجویان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران مهندسی محیطزیست، پردیس دانشکدگان فنی، - -دانشگاه تهران،

سارا نظیف

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

چکیده

در سالهای اخیر به منظور ارزیابی و بهبود عملکرد تصفیه خانه ها در شرایط مختلف بهره برداری ، نرم افزارهای شبیه سازی و مدلهای ریاضی مورد توجه قرار گرفته است . در این تحقیق ، برای شبیه سازی سامانه تصفیه نهراکسیداسیون کاروسل مدل BSM۱ (Benchmark Simulation Model no.۱) بازتوسعه داده شده است . هدف از ارائه این مدل، ارائه یک رویکرد ساختارمند به منظور مدل سازی واسنجی سامانه نهراکسیداسیون کاروسل در مقیاس واقعی است که می توان از آن برای اهداف بعدی هم چون اعمال راهبردهای کنترل مختلف بهبود عملکرد سامانه تحت شرایط بهره برداری مختلف استفاده کرد. مدل توسعه داده شده بر روی مدول ۵ و ۶ تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران پیاده سازی شد. پس از تعیین مدلهای فر آیندی مناسب برای واحدهای مختلف تصفیه خانه فاضلاب، واسنجی ایستا و پویا براساس پروتکل GMP (Good Modeling Practice) انجام شد. در این تحقیق ، متغیرهای COD، TSS و TN پساب خروجی ، COD و TSS خروجی واحد ته نشینی اولیه ،غلظت مواد معلق لجن برگشتی (Xr) و میزان اکسیژن بیوراکتورهای هوازی در تابع هدف واسنجی درنظر گرفته شدند. در فرآیند واسنجی از الگوریتم ژنتیک برای بهینه سازی استفاده شده است . نتایج نشان داد ند که مدل توسعه داده شده علی رغم محدودیت داده های اندازه گیری شده، به ترتیب قادر به پیش بینی مقدار TSS، TN و COD با متوسط خطای ۳۰، ۱۰ و ۲۰ درصد است . بنابراین مدل بازتوسعه داده شده در شبیه سازی سامانه نهراکسیداسیون کاروسل عملکرد قابل قبولی دارد.

کلیدواژه ها

مدلسازی تصفیه خانه فاضلاب، BSM۱، واسنجی ، نهراکسیداسیون کاروسل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.