بررسی تاثیر هندسی ایرفویل صفحه تخت بر روی نیروهای مقاوم و بالابر در جریان های با ماخ ۰.۶

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مکانیک محاسباتی و تجربی
  • کد COI اختصاصی: CEMCONF05_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین نباتی

استادیار، مهندسی مکانیک، مجتمع آموزش عالی فتی و مهندسی اسفراین، اسفراین

محسن صدرالدین

دانشجو، مهندسی مکانیک، مجتمع آموزش عالی فتی و مهندسی اسفراین، اسفراین

چکیده

در این پژوهش تاثیر هندسه ایرفویل های صفحه تخت بر روی نیروی بالابر و مقاوم مورد بررسی قرار گرفته است. ایرفویل های صفحه تخت نسبت به سایر ایرفویل های متعارف، دارای نیروی مقاوم کمتری هستند و بیشتر برای موارد مافوق صوت بکار گرفته می شوند. به منظور انتخاب هندسه مناسب برای ایرفویل صفحه تخت، نیرو های مقاوم و بالابر در پنج ۶۰ ، و ۹۰ درجه با یکدیگر مقایسه شده است. برای محاسبه نیرو های مقاوم و بالابر، جریان هوای عبوری از روی ایرفویل در محیط نرم ،۴۵ ،۳۰ ، ایرفویل با زوایای سر ایرفویل ۱۵ افزار تجاری انسیس فلوئنت شبیه سازی شده است. در مراحل شبیه سازی، جریان هوا بصورت تراکم ناپذیر با ماخ ۰.۶ لحاظ گردیده است و از مدل آشفتگی کا-امگا برای اعمال چریان آشفته استفاده شده است. نتایج نشان می دهد با افزایش زاویه سر ایرفویل، مقدار نیروی مقاوم افزایش قابل ملاحظه ای می یابد. همچنین افزایش زاویه سر ایرفویل منجر به کاهش نیروی بالابر می شود. بیشترین کارایی آیرودینامیکی برای ایرفویل صفحه تخت با زاویه سر ۱۵ درجه (با مقدار % ۱۲۵.۹ ) می باشد، کمترین کارایی آیرودینامیکی مربوط به ایرفویل با زاویه سر ۹۰ درجه (با مقدار % ۸.۵ ) است.

کلیدواژه ها

ایرفویل صفحه تخت، نیروی مقاوم، نیروی بالابر، شبیه سازی، کارایی آیرودینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.