تدوین استراتژی استقرار سیستم اطلاعات مدیریت پروژه با رویکرد SWOT

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی طراحی پایدار و فراگیر برای همگان
  • کد COI اختصاصی: AUPS02_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مرودشتی

کارشناس ارشد رشته معماری (مدیریت پروژه و ساخت )، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

اردلان فیلی

استادیار و هیئت علمی بخش مدیریت، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر تدوین استراتژی استقرار سیستم مدیریت پروژه در شرکت های طراحی و ساخت بوده است . این پژوهش از نظر هدف کاربردی است . از منظر گردآوری دادهها، پیمایشی است . با مرور ادبیات پژوهش ، عوامل داخلی و خارجی موثر بر تدوین استراتژی استقرار سیستم مدیریت پروژه شناسایی شدند و با استفاده از آنها دو پرسشنامه طراحی گردید، یکی برای تعیین وضعیت کنونی عوامل که به کمک آن نقاط قوت، ضعف ، فرصت و تهدید مشخص شدند و پرسشنامه دوم برای تعیین رتبه آنها. پرسشنامه اول از آن و با ادغام نتایج دو پرسشنامه ، نمره نهایی هر عامل بدست آمد و در مرحله بعد وضعیت استراتژیک سازمان تعیین گردید و در نهایت به کمک آن تدوین استراتژی صورت پذیرفت . خبرگان سیستم مدیریت پروژه افرادی بودند دارای مدرک حداقل کارشناسی و با سابقه کار حداقل پنج سال مرتبط با پروژه های سیستم مدیریت پروژه در شرکت مشاور طراحی و ساخت بر اساس ویژگیهای گروه خبرگان تعداد ۱۱ نفر به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. در این تحقیق از روش SWOT برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شده. در مجموع ۱۶ عامل داخلی ( ۸ نقطه قوت و ۸ نقطه ضعف ) و ۱۷ عامل خارجی (۹ نقطه فرصت و ۸ نقطه تهدید)، شناسایی شد. براساس نتایج به دست آمده، نقاط ضعف و تهدیدها بر نقاط قوت و فرصت ها غلبه داشتند. بنابراین می توان گفت استراتژی تدافعی (ضعف + تهدید) در انتخاب استراتژی ارجحیت دارد. در نهایت ۶ استراتژی تدافعی پیشنهاد شد. استراتژی های پیشنهاد شده عبارتند از: ایجاد شناخت کافی از سیستم اطلاعات مدیریت پروژه و افزایش همکاری های استراتژیک برون سازمانی ، تحقیقات بنیادی آموزشی درون سازمان در راستای پشتیبانی سیستم ، و توانمند سازی ارتباطات ضابطه مند با ذینفعان پروژه، ایجاد دیدگاه راهبردی در کاربرد نظام های اطلاعاتی بدلیل تغییر فن آوری های سیستم و تنوع نرم افزار ها. تقویت اشتراک دانش حوزه سیستم اطلاعات مدیریت پروژه با سایر سازمان ها و تقویت تیم توسعه کسب و کار جهت افزایش تعداد پروژه های جدید در راستای توانمند سازی مالی سازمان و جذب سرمایه گذاران با دیدگاه بهره برداری از سیستم اطلاعات مدیریت پروژه که همگی نقاط ضعف و تهدید را پوشش می دهند.

کلیدواژه ها

تدوین استراتژی استقرار، سیستم اطلاعات مدیریت پروژه، تحلیل SWOT

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.