بررسی برداشت مکانیکی زیتون روغنی و اثر شاخص رسیدگی میوه زیتون
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCNCA01_218
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1297
نویسندگان
استادیارپژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
چکیده
در این تحقیق برداشت مکانیکی زیتون روغنی با سه نوع ماشین برداشت زیتون شامل تکاننده شاخه انفرادی، دستگاه شانه ای ارتعاشی نیوماتیکی (بادی) و تکاننده شاخه پشت تراکتوری در دو نوبت مختلف در فصل برداشت با شاخصهای رسیدگی میوه 3/52 (تیمار زودتر از موعد مناسب) و 4/59 (تیمار موعد مناسب برداشت زیتون روغنی) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مقدار متوسط راندمان برداشت مکانیکی به ترتیب در شاخص رسیدگی 3/5 و 4/52 به ترتیب 64/96 و 72/75 درصد بود، هر چند که اثر نوبت برداشت بر راندمان برداشت (درصد ریزش میوه) معنیدار نبود. نوع ماشین اثر بسیار معنی داری (در سطح احتمال 1%) بر راندمان برداشت داشت. مقادیر متوسط راندمان برداشت دستگاه شاخه تکان پشت تراکتوری بیش از 85% میوهها ریزش میداد و به طور معنیداری از سایر دستگاهها راندمان برداشت بهتری داشته است. پس از آن دستگاه های تکاننده شاخه و شانهای ارتعاشی به ترتیب با حدود 63 % و 60 % در یک سطح قرار گرفتند. شاخص رسیدگی زیتون اثر معنی داری بر کارایی برداشت نداشت، در حالی که نوع ماشین و اثر متقابل نوبت برداشت × روش برداشت اثر بسیار معنی داری (در سطح احتمال 1%) بر کارایی برداشت داشت. در سال مورد آزمایش که سال نیاور محصول محسوب میشده است، دستگاه تکاننده شاخه پشت تراکتوری حدود 57 کیلوگرم در ساعت میوه زیتون روغنی برداشت کرد. این مقدار با توجه به نتایج روش سنتی بیش از چهار برابر است. دستگاه تکاننده شاخه انفرادی حدود 41 کیلوگرم در ساعت برداشت کرده است که حدود 3 برابر روش سنتی بوده است. همچنین دستگاه شانه ارتعاشی نیوماتیکی کمی بیش از دو برابر روش سنتی کارایی داشت.کلیدواژه ها
برداشت مکانیکی، زیتون، شاخص برداشت، تکاننده شاخه.، زیتون روغنیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.