شناسایی قابلیت های شبکه ای شرکت های بزرگ و کوچک در فرایند شکل گیری و توسعه شبکه های نوآوری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی، دوره: 13، شماره: 52
  • کد COI اختصاصی: JR_STRA-13-52_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطیه صفردوست

دانشجوی دکتری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

سید سروش قاضی نوری

دانشیار، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

منوچهر منطقی

استاد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

محمد نقی زاده

دانشیار، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

جهانیار بامداد صوفی

دانشیار، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، شناسایی انواع قابلیت ­های شبکه ­ای شرکت­ های بزرگ و کوچک در شبکه ­های حوزه زیست دارویی کشور می­ باشد. بنابراین، در ابتدا با بررسی مبانی نظری و مصاحبه با تعدادی از متخصصان حوزه شبکه ­های زیست دارویی در بخش دولتی، صنعتی و دانشگاهی و با روش تحلیل تم نسبت به شناسایی انواع قابلیت­ های شبکه­ ای شرکت­ ها اقدام گردید. در بخش دوم با رویکرد کمی و با روش تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار Smart-Pls و از طریق توزیع پرسشنامه بین مدیران ارشد شرکت­ های بزرگ و کوچک زیست دارویی، ابعاد شناسایی شده مورد تایید نهایی قرار گرفت. با توجه به یافته­ ها، قابلیت حضور فعال در شبکه و قابلیت مدیریت شبکه، به عنوان دو تم اصلی قابلیت­ های شبکه ­ای شناسایی شد. قابلیت­ های درون سازمانی و برون سازمانی با کارکرد تم­ های فرعی قابلیت حضور فعال در شبکه و قابلیت­ های شبکه ­سازی و ارکستری به عنوان تم ­های فرعی قابلیت مدیریت شبکه شناسایی گردید. همچنین یافته ­ها نشان می ­دهد که شرکت ­های کوچک بیشتر دارای قابلیت­ های عمومی حضور فعال در شبکه هستند و قابلیت مدیریت شبکه، مربوط به شرکت­ های بزرگتر می ­باشد که این شرکت­ها اغلب با عنوان هاب شناخته می ­شوند. در نهایت، شرکت­ های کوچک و بزرگ زیست دارویی، بر اساس نقشی که در شبکه ­ها دارند باید به دو دسته قابلیت عمومی و قابلیت مدیریت شبکه برای کسب موفقیت در شبکه ­ها توجه نمایند.

کلیدواژه ها

مراحل شکل گیری شبکه , قابلیت های شبکه ای شرکت های کوچک و بزرگ, مدیریت شبکه, قابلیت پیکره بندی و شبکه سازی, قابلیت ارکستری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.