الگوی راهبردی برنامه ریزی منابع سازمان دانش محور

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی، دوره: 13، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_STRA-13-51_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحسین قاضوی گرمه

دانشجوی دکتری مدیریت تولید و عملیات دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

مهرداد مدهوشی

استاد گروه مدیریت صنعتی دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران ، بابلسر، ایران

عبدالحمید صفایی قادیکلایی

استاد گروه مدیریت صنعتی دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران ، بابلسر، ایران

میثم شیرخدایی

دانشیار گروه مدیریت بازرگانی دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران ، بابلسر، ایران

چکیده

با جهانی شدن سازمان ها، شرکت ها و بازارهای هدف، سازمان­ ها باید از طریق به کارگیری راهبرد های مناسب بازار و فناوری اطلاعات به تغییرات پاسخ دهند. هدف این پژوهش تهیه مدلی برای پیاده سازی موفق برنامه­ریزی منابع سازمان با توجه به مولفه ­های دانشی بود. ابتدا مولفه ­ها و زیرمولفه ­های دانشی موثر بر پیاده ­سازی موفق برنامه­ریزی منابع سازمان شناسایی شد، سپس الگوی بومی برنامه­ ریزی منابع سازمان با توجه به مولفه­ های دانشی در پتروشیمی خراسان تهیه و تایید شد و در انتها مولفه ­های الگوی بدست آمده سطح ­بندی شدند. در این پژوهش از پارادایم ­های کمی و کیفی استفاده  شد. با روش فراترکیب الگویی از مولفه­ های دانشی موثر بر سیستم ­های برنامه­ریزی منابع سازمان تهیه شد و در ادامه با استفاده از نظر ۱۳ نفر از خبرگان اعتبار سنجی الگوی بومی برای شرکت پتروشیمی خراسان ارائه شد. در پایان پژوهش مولفه ­های حاصل از روش فراترکیب با روش تصمیم­گیری کمی مدل سازی ساختاری تفسیری سطح ­بندی شدند. الگوی تحقیق شامل هفت مولفه اصلی مدیریت دانش، سیستم مدیریت دانش، انواع دانش، کارگزاران هوشمند، رهبری دانش­گرا، دانش مشاور و فرهنگ همکاری است. مدل پژوهش دارای سه سطح است. مولفه مشاور در سطح یک، مولفه­ های سیستم مدیریت دانش، انواع دانش، ویژگی ­های کارکنان، رهبری دانش­گرا و فرهنگ همکاری در سطح دو و مولفه مدیریت دانش در سطح سه هستند.

کلیدواژه ها

راهبرد بومی, برنامه ریزی منابع سازمان, فراترکیب, مدلسازی ساختاری تفسیری, مدیریت دانش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.