تعیین دوره بحرانی کنترل علفهای هرز سورگوم جارویی در منطقه میانه
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCNCA01_104
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1156
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زنجان
چکیده
به منظور تعیین دوره بحرانی کنترل علفهای هرز سورگوم جارویی در منطقه میانه آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 11 تیمار در 3 تکرار در سال زراعی 89-1388 اجرا گردید. در این طرح تیمارها شامل کنترل علف های هرز به روش وجین دستی به مدت یک، دو، سه، چهار، پنج، شش، هفت، هشت و نه هفته پس از سبز شدن، وجین دستی در تمام طول دورهی رشد و عدم وجین علفهای هرز بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اختلاف معنیداری در سطح احتمال 1 درصد بین تیمارها از نظر تمامی صفات مورد بررسی به جز تعداد پنجه، تعداد پنجه بارور، شاخص برداشت و درصد پروتئین وجود دارد. اثر تیمارها بر صفت تعداد دانه در بوته در سطح احتمال 1 درصد معنیدار گردید و بیشترین و کمترین تعداد دا ه ن در بوته را به ترتیب تیمارهای وجین دستی در تمام طول فصل با 1285/32 دانه و تیمار شاهد (عدم وجین علفهای هرز در طول فصل) با 476/45 دانه به خود اختصاص دادند. نتایج بهدست آمده از مقایسه میانگین عملکرد دانه نشان داد که تیمار وجین دستی در طول فصل بالاترین عملکرد دانه ( 2487/547 کیلوگرم در هکتار ) و تیمار شاهد (عدم وجین علفهای هرز در طول فصل) کمترین عملکرد دانه (1665/545 کیلوگرم در هکتار) را به خود اختصاص دادند. بررسی همبستگی صفات مورد مطالعه نشان داد که صفات تعداد دانه در بوته، وزن هزار دانه، ارتفاع بوته، طول پا نیکول، پنجه بارور، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت همبستگی مثبت و معنی داری با عملکرد دانه داشتند. همچنین بین عملکرد دانه و درصد پروتئین همبستگی منفی و معنی داری مشاهده گردید. در این بررسی بیشترین تراکم علفهای هرز را تیمار یک و دو هفته وجین بعد از سبز شدن ه بخود اختصاص دادند . با توجه به نتایج به دست آمده از این آزمایش، دوره بحرانی علفهای هرز، از سبز شدن تا 28 الی 35 روز پس از سبز شدن سورگوم جارویی تعیین شد.کلیدواژه ها
همبستگی، وجین، درصد پروتئین، تعداد دانه در بوتهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.