عفو عمومی و تاثیر آن بر جرایم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ICLPS03_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 439
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین انجام

دانشجو دانشگاه شیراز واحد الکترونیک

چکیده

در این مقاله شناخت موضوع عفو یکی از مباحث مهم در قانون مجازات اسلامی به شمار می آید که مهمترین هدف محققمبانی، آثار و شرایط عفو وروشن نمودن ابعاد حقوقی آن با بهره گیری از منابع اسلامی و دیدگاه های حقوقدانان است کهپیامد آن، بازگرداندن ثبات، آرامش و امنیت به جامعه واصلاح مجرم می باشد در این مقاله سعی شده است با به بررسیعفو عمومی و تاثیر ان بر جرایم را به طور صریح بیان کنیم. عفو به دو نوع عفو عمومی و خصوصی تقسیم شده است.موجب قانون اعطا میشود و از موجبات لغو تعقیب است و عفو خصوصی که فقط ناظربه مجازات واز عفو عمومی بهصورت میگیرد که با موجبات لغو آن است، در جمهوری اسلامی ایران با پیشنهاد رئیس قوه قضائیه و تایید مقام رهبریرهبری است. طبق ماده ۹۷ ق.م.ا عفو توجه به ماده ۹۶ ق.م.ا. عفو محکومان پس از پیشنهاد رئیس قوه قضائیه با مقامموقوف و آثار محکومیت نیززائل میشود. با توجه به عمومی تعقیب و دادرسی را موقوف می کند، اجرای مجازاتماده ۹۸ ق.م.ا، عفو خصوصی همه آثارمحکومیت را منتفی می کند؛ لیکن تاثیری در پرداخت دیه و جبران خسارتزیان دیده ندارد. درنتیجه عفو عمومی در هرمرحلهای از دادرسیهای کیفری قابل اعمال است در مرحله کشف، تحقیقاتمقدماتی، تعقیب، دادرسی واجرای حکم، درحالیکه عفو خصوصی مختص مرحله بعد از صدورکم قطعی است و پیش ازآن قابل اعمال نیست.

کلیدواژه ها

عفو عمومی،عفو خصوصی،جرم ،مجازات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.