چندفرهنگ گرایی در جامعه استرالیا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ICLPS03_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد محمدی سه دران

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اندیشه سیاسی در اسلام، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

محمدعلی قاسمی ترکی

استادیار، گروه اندیشه سیاسی در اسلام، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

رضا رحمتی

استادیار، گروه اندیشه سیاسی در اسلام، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

چکیده

تنوع فرهنگی و قومیتی مشخصه جوامع امروزه است. چگونگی مواجهه دولت ها و جوامع مدنی با این تنوع، به یک بحث اساسی و جذاب در مجامع بین المللی و علمی تبدیل شده است. برخی از کشورها، سیاست های به حاشیه راندن اقلیت ها و ایجاد موانع برای مهاجرت را اتخاذ می کنند. برخی دیگر از کشورها سیاست ها تسهیل مهاجرت و عدالت و برابری اقلیت های قومیتی را ترویج می کنند. به طور کلی هر سیاستی که تنوع فرهنگی را به طور مثبت ارزیابی می کند و یا مهاجرت را ترویج می کند، می-تواند به عنوان چندفرهنگی طبقه بندی شود. استرالیا کشور خود را براساس مهاجرت برنامه ریزی شده و هویت ملی خود را براساس چندفرهنگ گرایی ساخته است. این پژوهش با هدف تبیین مفهوم کلیدی چندفرهنگ گرایی و بررسی تجارب ارزشمند استرالیا در زمینه چندفرهنگ گرایی و با روش کتابخانه ای انجام شده است. این پژوهش در ابتدا مقوله مهاجرت که یکی از مهمترین عوامل ایجاد تنوع قومیتی و فرهنگی در جوامع است، را بررسی کرده است. سپس به تبیین مفهوم فرهنگ پرداخته و در نهایت با بررسی تعاریف، سیر تحول و استدلال های مرتبط با چندفرهنگ گرایی، به بررسی چندفرهنگ گرایی در جامعه استرالیا پرداخته است. این پژوهش تاریخچه و سیر گذار استرالیا از استرالیای سفید، جذب و ادغام و رسیدن به چندفرهنگ-گرایی، اصول چندفرهنگ گرایی در استرالیا و موسسات ایجاد شده مرتبط با چندفرهنگی در طی زمان و ماموریت های تعریف شده برای آن ها را مورد بررسی قرار داد. استرالیا در زمینه چندفرهنگ گرایی تجارب ارزشمندی دارد و علارغم نقدهای وارد شده به آن توانسته یک هویت ملی و انسجام اجتماعی حول چندفرهنگ گرایی ایجاد کند. همچنین توانسته استعدادهای زیادی را جذب کند و از این طریق مشکلات ناشی از افزایش سن جمعیت خود را برطرف کند و شرایط اقتصادی خود را به میزان قابل توجهی بهبود ببخشد.

کلیدواژه ها

مهاجرت، فرهنگ، چندفرهنگ گرایی، استرالیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.