بررسی تاثیر تضاد منافع بین سهامداران و مدیران بر رابطه بین ریسک پذیری شرکت و عملکرد مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس تحقیقات کاربردی علوم انسانی در مدیریت،مهندسی صنایع ، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MIEEACONF01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی کریمی

گروه حسابداری و مالی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محمدرضا روشنی گیلوائی

دانشجوی دکتری حسابداری، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

هدف: بررسی تاثیر تضاد منافع بین سهامداران و مدیران بر رابطه بین ریسک پذیری شرکت و عملکرد مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.روش شناسی: تحقیق حاضر از لحاظ هدف جزء تحقیقات کاربردی است. از لحاظ ماهیت جزء تحقیقات مروری است. از بعد ماهیت داده های تحقیق جزء تحقیقات کمی و کیفی است. به جهت بعد شناخت جزء تحقیقات به روش نیمه تجربی بوده است. همچنین جزء تحقیقات پس رویدادی می باشد. از لحاظ نوع استدلال جزء تحقیقات قیاسی- استقرایی می باشد. از لحاظ بعد زمان جزء تحقیقات گذشته نگر می باشد. از لحاظ طول مدت زمان تحقیق جزء روش ترکیبی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد که پس از حذف محدودیت ها ۱۱۰ شرکت به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. بازه زمانی مورد بررسی بین سال های ۱۳۹۲ الی ۱۳۹۹ می باشد. یافته ها : نگرش های مدیریت مالی که به طریقی به عملکرد و فعالیت اصلی شرکت مربوط می شود معیارهایی هستند که مدیران در بازخور فعالیت ها و اهداف از قبل تعیین شده نقش می بندند و با توجه به اینکه بازدهی های کسب شده توسط مدیران به عنوان یک عملکرد مطلوب در کارنامه آنان ثبت می شود قدرت و حدود اختیارات آنان را ارتقا می دهد. بنابراین ما به دنبال بررسی تاثیر تضاد منافع بین سهامداران و مدیران بر رابطه بین ریسک پذیری شرکت و عملکرد مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران هسیم.نتایج: نتایج حاصل از آزمون فرضیه اصلی اول بیانگر این است بین ریسک پذیری شرکت و عملکرد مالی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. به عبارتی می توان گفت ریسک پذیری شرکت، عملکرد مالی افزایش می یابد و برعکس. همچنین براساس آزمون فرضیه فرعی اول از فرضیه اصلی دوم حاکی از این است که اندازه هیئت مدیره رابطه بین ریسک پذیری شرکت و عملکرد مالی را تعدیل می نماید و همچنین براساس آزمون فرضیه فرعی دوم از فرضیه اصلی دوم حاکی از این است که سهام در دست مدیران رابطه بین ریسک پذیری شرکت و عملکرد مالی را تعدیل می نماید.

کلیدواژه ها

تضاد منافع بین سهامداران و مدیران، ریسک پذیری شرکت و عملکرد مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.