واکاوی عوامل مرتبط با فرآیند یاددهی یادگیری در کلاس درس در مدارس ابتدایی و متوسطه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم بهداشتی، روانشناسی، مدیریت و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: HPMECONF01_285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 235
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه رودینی

کاردانی علوم گیاهی دانشگاه علمی کاربردی بمپور

مریم درکی

کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر

آسیه کرد

کارشناسی روانشناسی دانشگاه پیام نور واحد خاش

پروانه مرادی

کارشناسی علوم تجربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان

چکیده

فرآیند یاددهی یادگیری زمینه ای را برای یادگیرندگان فراهم می کند تا با ایجاد یک محیط یادگیری فعال که در آن افراد به دانش و تجربه دست می یابند، آگاه، توانمند و درگیر شوند. یادگیری یک ویژگی فطری انسان است که در محیط او یا برای آنچه شرایط مساعد است وجود دارد. ایجاد محیطی برای یادگیری را فرآیند یاددهی یادگیری می گویند. هدف از فرآیند یاددهی یادگیری این است که یادگیرنده یاد بگیرد. تا زمانی که یادگیرنده نتواند یاد بگیرد، فرآیند یاددهی یادگیری معنایی نخواهد داشت. وقتی یاددهی-یادگیری را به عنوان یک مفهوم مکمل هم در نظر گرفته می شود. دارای پنج جزء است: یادگیرنده (دانش آموز)، مربی (معلم)، موادی که باید فرآیند یاددهی یادگیری داده شود (برنامه درسی)، روش های آموزشی و محیط یاددهی-یادگیری. لازم است این پنج مولفه به درستی حفظ شود تا فرآیند یاددهی یادگیری موثر واقع شود. عوامل مرتبط با آنها عواملی هستند که بر یاددهی-یادگیری تاثیر می گذارند.فعالیت ها و عملکردهای فرآیند یاددهی یادگیری یادگیرندگان تحت تاثیر تمامی این عوامل قرار می گیرد و در صورت نقص در هر یک از موارد مذکور فرآیند یاددهی و یادگیری دچار چالش خواهد شد. از این رو هدف انجام این مطالعه بررسی عوامل موثر بر فعالیت های فرآیند یاددهی یادگیری یادگیرندگان در کلاس است. هدف از نگارش این پژوهش ارائه درک بهتری به ذی نفعان آموزش و پرورش در نظام مدرسه جهت بهبود فرآیند یاددهی یادگیری یادگیرندگان بوده است.

کلیدواژه ها

یاددهی، یادگیری، معلم، دبیر، فرآیند یاددهی و یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.