بررسی مقوله سواد یادگیری مادام العمر در نظام آموزش و پرورش مدرن
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم بهداشتی، روانشناسی، مدیریت و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: HPMECONF01_234
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 198
نویسندگان
دبیر اداره آموزش و پرورش شهرستان قندقصر
دبیر اداره آموزش و پرورش شهرستان قندقصر
دبیر اداره آموزش و پرورش شهرستان قندقصر
دبیر اداره آموزش و پرورش شهرستان قندقصر
چکیده
بزرگ ترین انعکاس تغییر در قرن بیست و یکم، بدون شک، در حوزه های آموزشی بوده است، زیرا دلیل وجودی موسسات آموزشی، پرورش افرادی است که برای عصر جدید واجد شرایط هستند. مفاهیمی که آموزش سنتی را شکل می دهد در جامعه اطلاعاتی زیر و رو می شود. در گذشته، تعلیم و تربیت به معنای موسسات آموزشی رسمی بود که در یک دوره زمانی معین به مردم خدمت می کردند. برعکس، در عصر اطلاعات، وجود محیط آموزشی بدون توجه به زمان و مکان حاکم است. علت اصلی چنین محیطی تجدید اطلاعات و مهارت های موجود و در نتیجه نیاز به سواد یادگیری مادام العمر است. فناوری به سرعت در حال توسعه و افزایش شدید در مقدار دانش تا حد زیادی به جهانی شدن کمک کرده است. امروزه با جهانی شدن، تولید اطلاعات معتبر و کاربرد آن در حوزه های جدید، قدرت اساسی تعیین کننده رقابت ملی و بین المللی بوده است. اساسی ترین مولفه توسعه سواد یادگیری مادام العمر در مدرسه در درجه اول مستلزم آن است که مربیان خود یادگیرنده مادام العمر باشند. مدرسه به این معنا، مربیان باید در درجه اول بررسی کنند. مربیان فرصتی بی سابقه برای کاشت مهارت سواد یادگیری مادام العمر در فراگیران دارند. در صورتی که این فرصت نادیده گرفته شود، به جای سواد یادگیری مادام العمر، یادگیری در مدرسه وجود خواهد داشت. برای اینکه نظام آموزش و پرورش همگام با الزامات جامعه اطلاعاتی و جهانی شدن باشد، باید اهداف آن به گونه ای بازتعریف شود که پاسخگوی نیازهای عصر باشد. متمایزترین جنبه برنامه های آموزشی در جامعه اطلاعاتی اصل «تداوم یادگیری» است. افراد باید به طور مداوم در یک جامعه اطلاعاتی یاد بگیرند. در نتیجه، کارکرد اساسی مدرسه افزایش توان یادگیری فراگیران به جای آموزش افراط خواهد بود. به عبارت دیگر، آموزش اجباری باید دارای ویژگی هایی باشد که فراگیران را برای سواد یادگیری مادام العمر آماده کند و مهارت های خودآموزی آنها را توسعه دهد.کلیدواژه ها
سواد یادگیری مادام العمر، دانش آموز، اطلاعات، آموزشاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.