نظام جانشین پروری در سازمانها تلاشی طراحیشده برای تضمین استمرار عملکرد موثر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی نوآوری در علوم انسانی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICHSS01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رحیمی

دانشیار، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

زهرا صادقی آرانی

استادیار، دانشکده مدیریت و کارآفرینی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

جواد پارسا

مدیر دفتر توسعه مدیریت و تحقیقات آب و فاضلاب کاشان

چکیده

جانشین پروری به عنوان یک زیر سیستم مدیریت منابع انسانی بر یادگیری سازمانی افزایش رضایت شغلی کارکنان نرخ گردش نیرو و عملکرد مالی سازمان تاثیرگذار است. لذا هدف تحقیق حاضر، بررسی اثرات نظام جانشین پروری در سازمانها و نوع تحقیق از نوع مطالعات مروری بود. این تحقیق به بررسی تعریف مفهومی نظام جانشین پروری، خاستگاه و سیر تحول جانشین پروری، فعالیتها و فرایندهای جانشین پروری گامهای اجرای برنامه جانشین پروری الگوهای جانشین پروری و عوامل تسهیل کننده و بازدارنده جانشین پروری پرداخته است. جهت جمع آوری اطلاعات از روش فیش برداری کتابخانه ای اسناد)، مجلات، مقالات فارسی و لاتین و کتابهای فارسی و لاتین استفاده گردید. یافته ها نشان میدهد همه شرکت ها از هر نوعی به مقوله جانشین پروری نیازمندند؛ زیرا مدیریت و برنامه ریزی جانشین پروری در سازمان ها باعث کاهش زمان و هزینه جهت پر کردن پستهای خالی بوسیله منابع با استعداد میشود راستائی تلاشهای توسعه فردی با اهداف استراتژیک سازمان را به دنبال دارد و باعث افزایش آمادگی سازمان در مقابل اقدامات ناگهانی یا فقدان فاجعه آمیز نیروهای کلیدیمی شود.

کلیدواژه ها

نظام جانشین پروری، مدیریت استعداد، شایستگی، مدیران، سازمان ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.