ارزیابی ریزساختار جوش فولاد زنگ نزن فزیتی AISI ۴۳۰ ایجاد شده توسط فرآیند لیزر لرزه ایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی (iMat۲۰۲۲)
  • کد COI اختصاصی: IMES16_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه افشاری

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مهندسی مواد، دانشگاه بوعلی سینا همدان

پرستو فرزادپور

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مهندسی مواد، دانشگاه بوعلی سینا همدان

محسن شیخی

استادیاربخش مهندسی مواد، دانشگاه بوعلی سینا همدان

محمود مرادی

دانشیار بخش مهندسی مواد، دانشگاه نورث همپتون

چکیده

جوشکاری لیزر لرزه ایی روشی برای تولید فطعات سبک با استحکام بالاتر است و همچنین روشی است که به دلیلکاهش عیوب مانند تخلخل, ترک خوردن, کاهش هزینه مواد. کنترل بهتر دمای قطعه و کیفیت خوب جوشکاری,یک جوش برتر ایجاد می کند و بسیار مورد توجه است. تاثیر نوسان در افزایش مقاومت اتصال بدون افزایش عمقنفوذ است که این امر در داشتن ظاهری مناسب بسیار کارآمد است. همچنین حالت نوسانی لیزر تثیر قابل توجهیدر روند جوشکاری دارد. که انتظار می رود ساختار و خواص مکانیکی اتصالات جوش داده شده را بهبود بخشد.تکنیک نوسان مساحت بیشتری را در مقایسه با جوش های خطی متداول پوشش می دهد و سه برابر عرض درزجوش را تشکیل می دهد. بنابراین، می توان عرض پیوند بزرگتر آما عمق نفوذ کمتر را در این روش انتظار داشت. دراین پژوهش جوشکاری فولاد زنگ نزن فریتی AISI ۴۳۰ به روش جوشکاری لیزر لرزه ایی انجام گرفته و تاثیرپارامتر فرکانس بر روی ریزساختار و سختی نمونه ها مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که ریزساختارهایستونی، هم محور و ترکیبی از این دو ریزساختار در نمونه ها مشاهده می شود. به طوری که با افزاییش فرکانس تمایلبه هم محور بودن در ریزساختار افزایش می یابد. همچنین نتایج آزمون سختی نشان می دهد که سختی جوش ازماده پایه بیشتر است. همچنین میزان سختی از HAZ (منطقه متاثر از حرارت) تا مرکز جوش کاهش می پابد.

کلیدواژه ها

فولاد زنگ نزن فریتی ۳۴۳۰، جوشکاری لیزر لرزه ای، ریزساختار، سختی سنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.