تاثیر فاز مایع بر تراکم و خواص مکانیکی (سفتی ویژه، سختی) و ریز ساختار کامپوزیت زمینه فلز تنگستن مس نیکل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی (iMat۲۰۲۲)
  • کد COI اختصاصی: IMES16_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا خرم راد

کارشناسی ارشد، مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی ارشد مالک اشتر تهران

مصطفی فاطمی پور

کارشناسی ارشد، مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی ارشد مالک اشتر تهران

خانعلی نکوئی

استاد یار ، مهندسی مواد، هیئت علمی دانشگاه صنعتی ارشد مالک اشترتهران

حمیدرضا بهاروندی

دانشیار ، مهندسی مواد،هیئت علمی دانشگاه صنعتی ارشد مالک اشترتهران

چکیده

کامپوزیت زمینه فلز تنگستن مس از روش زینتر فاز مایع ساخته می گردد.به دلیل زاوبه تر شوندگی بالا بیندانه های تنگستن مس بالا از افزونی نیکل برای بهبود ترشوندگی و اتصال فصل مشترک تنگستن مس استفادهمی گردد. افزودن نیکل به کامپوزیت زمینه فلز تنگستن مس باعث فعال شدن مکانسیم انحلال مجدد و بهبوداتصال فصل مشترک دانه تنگستن در زمینه فاز مایع مس می گردد. با افزایش فشار هیدرواستاتیک مذابمس باعث افزایش آرایش مجدد ذرات تنگستن در زینتر فاز مایع می گردد. W-%۳۴Cu-%۱/۶Ni وW-%۳۶Cu-%۱/۶Ni با روش پرس تک محوره شکل دهی گردد. سپس در دمای ۱۱۶۰ درجه سانتیگراد در مدت ۴ ساعت تحت اتمسفر آرگون زینتر گردید. بررسی چگالی نسبی . درصد تخلخل. سختی. مدولپانگ و به بررسی ریز ساختار با آنالیز SEM و انالیز xrd نمونه های تنگستن مس نیکل پرداخته شدهاست. در نمونه W-%۳۴Cu-%۱/۶Ni به درصدچگالی نسبی ۸۱، سختی ۲۸۶ ویکزر مدول یانگ ۱۴۴مگاپاسکال و سفتی ویژه ۱۳ گاپاسکال بر گرم سانتی متر مکعب اندازه گیری شده است.در نمونهW-%۳۶Cu-%۱/۶Ni به چگالی نسبی ۸۵، سختی ۲۱۵ ویکرز، مدول یانگ ۱۸۲ مگاپاسکال و مدولویژه ۱۶/۵ مگاپاسکال بر گرم سانتی متر مکعب اندازه گیری شده است. با افزایش فاز مایع مس در بین ذراتچند وجهی تنگستن باعث فعال شدن نیروی مویینگی و با افزایش فشار هیدرواستاتیک مذاب مس باعثبهبود تراکم اسکلت تنگستن مس نیکل می گردد.

کلیدواژه ها

زینتر فاز مایع، کامپوزیت زمینه فلز، متالورژی پودر، سفتی ویژه، مدول یانگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.