ارائه ضریب تصحیح مدل اندر کنشی ورق با قاب در طرح دیوارهای برشی فولادی با ورق نازک
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی سازه و فولاد
- کد COI اختصاصی: ISSS02_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1099
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان، استادیار دانشکده مهندسی عمران
چکیده
در خلال سه دهه گذشته، از دیوار برشی فولادی شکل پذیر به عنوان سیستم مقاوم در برابر بار جانبی که دارای عملکرد لرزه ای مناسبی می باشد، در طراحی و تقویت برخی ساختمانها استفاده شده است. رفتار مناسب سیستم در جذب انرژِی، پایداری حلقه های هیسترزیس و همچنین سختی، مقاومت و شکل پذیری بالای آن، ایده استفاده از این سیستم مقاوم در ساختمانها را بیش از پیش تقویتمی کند. تا کنون تعدادی مطالعه تئوریک و ازمایشگاهی، به منظور دستیابی به روش های تحلیل و طراحی اینگونه دیوارها در سراسر دنیا، انجام شده که در برخی از آنها به دلیل عدم توجه به درک مفاهیم اساسی همچون اندرکنش ورق با قاب محیطی، رفتار خطی و غیر خطی سیستم، نسبت ضخامت ورق به سختی ستونها و وجود یا عدم وجود سخت کننده و باز شو، تلاش ها ناقص مانده اند. در این مقاله به مقایسه نتایج مدل تحلیلی اندرکنش ورق با قاب محیطی ( صبوری-رابرتز 1991) و نتایج مربوط به مطالعات مختلف ازمایشگاهی پرداخته می شود. این مدل نه تنها تطابق خوبی با نتایج آزمایشگاهی دارد، بلکه به دلیل در برگبری رفتار انواع مختلف اینگونه دیوارها (اعم از دیوارهای دارای ورق فولادی نازک و ضخیم و دیوارهای با، یا بدون سخت کننده و بازشو) م یتواند در طراحی دیوارهای برشی فولادی شکل پذیر مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه، به جهت کاربردی تر نمودن روابط طراحی ارائه شده ( برمینای فرضیات ساده اولیه) ضرائب تصحیحی ارائه شده است.کلیدواژه ها
دیوار برشی فولادی شکل پذیر، مدل اندرکنش ورق با قاب، ضریب تصحیحمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.